Daytona Mista 125: Υποψήφιο για Best Scooter 2023

Daytona Mista 125: Υποψήφιο για Best Scooter 2023

Η Daytona μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των adventure scooter με το Mista 125, καθώς συνδυάζει πρακτικότητα και οικονομία σε ένα προσιτό πακέτο περιπέτειας. Μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο του Best Scooter 2023; Διαβάστε τα πάντα για το νέο μοντέλο της Daytona εδώ.

DAYTONA: Εξουσιοδοτημένο service SYM-DAYTONA

Το Daytona Mista συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός 125αριού scooter, όπως τα ξέρουμε σήμερα, ενσωματώνοντας όμως στοιχεία περιπέτειας, στην εμφάνιση του. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στους διπλούς LED προβολείς με τα φώτα ημέρας DRL, ενώ το παρατεταμένο ρύγχος και οι φυσούνες στα καλάμια τονίζουν τον on-ff χαρακτήρα του μοντέλου. Το πίσω φωτιστικό σώμα και τα προειδοποιητικά φλας είναι επίσης τύπου LED, με το σύστημα Cornering Light να ενεργοποιεί μία πρόσθετη δέσμη φωτός προς το εσωτερικό της στροφής.

Εκτός από το φαρδύ τιμόνι, μια ευρύχωρη δύο επιπέδων σέλα με ύψος στα 775 χιλιοστά από το έδαφος, αναλαμβάνει την άνετη φιλοξενία οδηγού και συνεπιβάτη, ενώ στο κάτω μέρος της ένας αποθηκευτικός χώρος 23 λίτρων μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνους. Το ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς παρέχει επιπλέον χώρο για μικροαντικείμενα, ενώ διαθέτει υποδοχή φόρτισης 12V, διακόπτη απενεργοποίησης του ηλεκτρικού κυκλώματος του scooter καθώς και διακόπτη απενεργοποίησης της ασφάλειας λειτουργίας του πλαϊνού σταντ. Tο πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει LCD οθόνη 7 ιντσών, θύρα USB, ρυθμιζόμενη ζελατίνα 2 θέσεωνkeyless σύστημα και ενσωματωμένο συναγερμό με δυνατότητα ρύθμισης του βαθμού ευαισθησίας.  

Το Mista κινείται από το νέο σύγχρονης τεχνολογίας τετραβάλβιδο υγρόψυκτο κινητήρα 125 κυβικών με ηλεκτρονικό ψεκασμό της Bosch. Η απόδοση του ανέρχεται στους 14,6 ίππους 8.500 σ.α.λ., με μέγιστη ροπή 12,5Nm στις 6.500 σ.α.λ, νούμερα που τον καθιστούν ιδανικό και για οδηγούς με δίπλωμα αυτοκινήτου. Το ρεζερβουάρ καυσίμου των 9,3 λίτρων είναι τοποθετημένο χαμηλά για βελτίωση του κέντρο βάρους και ευκολότερο ανεφοδιασμό, ενώ χάρη στην περιορισμένη κατανάλωση των 2,4λ./100χλμ., σύμφωνα με την εταιρεία, σημειώνει υψηλά επίπεδα αυτονομίας.

Στις αναρτήσεις, το Mista εξοπλίζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 115mm και διαμέτρου 35mm και διπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ αερίου-λαδιού διαδρομής 115mm και διαμέτρου 33mm. Στα φρένα, δύο δίσκοι 256mm και 220mm με δαγκάνες δύο εμβόλων μπροστά και ενός πίσω και το δικάναλο ABS, φροντίζουν για την ασφαλή ακινητοποίηση του scooter. Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 165mm, ενώ το συνολικό βάρος ανέρχεται στο 149 κιλά. Οι τροχοί είναι 14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω, με διάμετρο ελαστικών 110/80-14 και 130/70-13 αντίστοιχα.