Υδροδοχείο: Ποτέ ξανά αφυδατωμένος

Υδροδοχείο: Ποτέ ξανά αφυδατωμένος

Διάβασε εδώ πώς θα μένεις ενυδατωμένος χωρίς να χρειάζεται να σταματάς κάθε λίγο και λιγάκι.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το πόσο χρήσιμο είναι το νερό. Είναι γνωστό ότι από αυτό αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας και η τακτική αναπλήρωσή του είναι απαραίτητη. Η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι από μόνη της μια έντονη δραστηριότητα και μπορεί να σε αφυδατώσει πιο γρήγορα από ότι φαντάζεσαι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το βλέπουμε στην πλάτη πολλών αναβατών enduro. Το νερό θα σου δώσει ενέργεια και θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Η ροή του αίματος γίνεται ευκολότερη όταν είσαι ενυδατωμένος και όλος ο οργανισμός λειτουργεί στο 100%.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Αν διανύεις πολλά χιλιόμετρα καθημερινά ή κάνεις ταξίδια πρέπει να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της οδήγησης και για να μη σταματάς συνεχώς, μπορείς να προμηθευτείς ένα υδροδοχείο. Αυτό θα σου επιτρέψει να πίνεις εν κινήσει και να παραμένεις ενυδατωμένος, χωρίς να πρέπει να κάνεις στάση. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι σου επιτρέπει να πίνεις λίγο λίγο που είναι πολύ καλύτερο από το να σταματήσεις για παράδειγμα σε κάποιο βενζινάδικο ή περίπτερο και να πιεις ένα ολόκληρο μπουκάλι μονομιάς. Μικρές γουλιές κάθε λίγα λεπτά θα ενυδατώσουν πιο αποτελεσματικά το σώμα σου, γιατί ο οργανισμός σου θα έχει χρόνο να το αφομοιώσει.

Τα περισσότερα υδροδοχεία έρχονται στη μορφή σακιδίου, ενώ υπάρχουν και αυτά που δένουν στη μέση σαν «μπανάνα». Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείς υδροδοχείο ξεχωριστά και να το τοποθετήσεις μέσα στο δικό σου σακίδιο. Πολλοί αναβάτες γεμίζουν με πάγο και νερό το υδροδοχείο τους και το τοποθετούν στην πλάτη τους μέσα από το μπουφάν. Αυτό εκτός από ενυδάτωση, τους παρέχει και δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ορισμένα κράνη έχουν στο σαγόνι αναμονή για τη βαλβίδα μέσα από την οποία ρουφάς το νερό, αλλιώς μπορείς εύκολα να τη στηρίξεις με μονωτική ταινία. Αν το δοκιμάσεις θα διαπιστώσεις πόσο πιο άνετα θα γίνουν τα ταξίδια σου ειδικά το καλοκαίρι.

Χάνεις τη συγκέντρωσή σου και έχεις μειωμένα αντανακλαστικά όταν οδηγείς αφυδατωμένος.
Μπορείς να έχεις υδροδοχείο σε σακίδιο ή τσαντάκι μέσης.
Ορισμένα κράνη έχουν αναμονή για τη βαλβίδα του υδροδοχείου ώστε να μη χρειάζεται να σταματάς.
Έχεις χρησιμοποιήσει κάτι ανάλογο; Ήταν πρακτικό ή προτιμάς να ενυδατώνεσαι όταν κάνεις στάση για ξεκούραση;