Φιλτρο αέρα supersport μοτοσυκλέτας

Αναπνεύστε ελεύθερα

Διαβάστηκε από 2499 αναγνώστες

Η «αναπνοή» του κινητήρα είναι από τα πρώτα στάδια μηχανικής βελτίωσης σε μία μοτοσυκλέτα, αφού αναβαθμίζει τη λειτουργία, τις επιδόσεις αλλά και την αίσθηση που μας παρέχει.

 
Ο πρωταρχικός στόχος ενός φίλτρου, είναι η μέγιστη ροή αέρα, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή προστασία, από την βρωμιά. Η διατήρηση της βέλτιστης, απεριόριστης ροής αέρα, γίνεται πρόβλημα, όταν πρέπει να περάσει από ένα μέσο φιλτραρίσματος. Τα περισσότερα εργοστασιακά φίλτρα, είναι χάρτινα και αρκετά περιορισμένα, αφού έχουν μικρά ανοίγματα για να φιλτράρουν την είσοδο βλαβερών σωματιδίων. Αν καταφέρουμε να αυξήσουμε τη ροή, θα αυξήσουμε την ιπποδύναμη και την ροπή του κινητήρα, καθώς ο αυξημένος αέρας συντελεί στην αποδοτικότερη καύση.

Τα aftermarket φίλτρα αέρα, είναι από βαμβάκι και πετυχαίνουν αυξημένη ροή αέρα με το μέγιστο δυνατό φιλτράρισμα. Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς ο αέρας ακολουθεί τη συντομότερη διαδρομή και έτσι η βρωμιά, αναγκάζεται να περάσει μέσα από τις ίνες του φίλτρου, εκεί όπου εγκλωβίζεται. Τα βλαβερά σωματίδια, λόγω της ορμής τους, δεν καταφέρνουν να ακολουθήσουν το ρεύμα αέρα γύρω από τις ίνες, αλλά προσκρούουν απΆ ευθείας πάνω σε αυτές και συλλαμβάνονται. Είναι επομένως αποδοτικότερα, και καθώς μπορούν να καθαριστούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, έχουν αυξημένο όριο διάρκειας ζωής

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός