Αλυσίδα και γρανάζι μετάδοσης

Αλυσιδωτή αντίδραση

Διαβάστηκε από 4403 αναγνώστες

Η αλυσίδα και ο ιμάντας κίνησης, είναι τα εξαρτήματα εκείνα, που αναλαμβάνουν τη μεταφορά του παραγόμενου έργου, στον πίσω τροχό. Στις περισσότερες μοτοσυκλέτες, η μετάδοση, γίνεται με αλυσίδα ενώ στα περισσότερα Scooter με ιμάντα.

Για να μπορεί η αλυσίδα να λειτουργεί σωστά χρειάζεται συντήρηση. Αυτή περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την τακτική λίπανση, με ειδικά λιπαντικά, κάθε 500χλμ περίπου. Κάθε αλυσίδα, πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένη, ούτε πολύ σφιχτή, καθώς φθείρει τα γρανάζια και είναι πιθανό να σπάσει, ούτε πολύ χαλαρή, καθώς δεν μεταφέρει σωστά τη δύναμη και φθείρεται γρηγορότερα.
Η ρύθμιση γίνεται μέσω των ρεγουλατόρων και αν έχουν φτάσει στο τέρμα τους, η αλυσίδα χρήζει αντικατάστασης. Η αλλαγή καλό είναι να γίνεται σε συνδυασμό με τα γρανάζια. 

Στην περίπτωση του ιμάντα, είναι το σκληρά εργαζόμενο κομμάτι που γυρίζει διαρκώς, ανάμεσα σε τροχαλίες, κινητήρα και τροχό. Η κατάσταση και η διάρκεια ζωής του, εξαρτώνται από τον τρόπο οδήγησης και η αντικατάστασή του, πρέπει να γίνεται στα προβλεπόμενα διαστήματα, που ορίζει ο κατασκευαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός