Το απόλυτο τουριστικό κράνος (+ video)

Διαβάστηκε από 7180 αναγνώστες

Δες εδώ όλες τα χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες που κάνουν το X-903 της X-Lite το κορυφαίο κράνος για τουριστική χρήση.

Το X-903 Ultra Carbon εντάσσεται στην κατηγορία των sport-touring κρανών και απευθύνεται στους αναβάτες που θέλουν ένα υψηλών προδιαγραφών κράνος που υιοθετεί τεχνολογία και καινοτομίες από τα κορυφαία σπορ κράνη της X-Lite. Ας το γνωρίζουμε αναλυτικά.

Κέλυφος
Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει είναι το εξωτερικό κέλυφος από ανθρακονήματα το οποίο είναι υπεύθυνο για το χαμηλό βάρος, αφού ζυγίζει μόλις 1.480 γραμμάρια σε μέγεθος Large. Ένα άκρως ικανοποιητικό νούμερο δεδομένης της κατηγορίας και του εξοπλισμού του συγκεκριμένου κράνους, τον οποίο θα αναλύσουμε πιο κάτω. Το βάρος σε ένα κράνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού επηρεάζει άμεσα την κόπωση και την άνεση του αναβάτη κυρίως στην περιοχή του αυχένα, σε πολύωρη οδήγηση.



Εσωτερική επένδυση
Η εσωτερική επένδυση τεχνολογίας «Carbon Fitting Racing Experience» είναι κατασκευασμένη από ένα πρωτοποριακό διάτρητο ύφασμα που μειώνει την υγρασία στο εσωτερικό του κράνους. προσφέρει μέγιστη άνεση ανεξάρτητα από τη διάρκεια της διαδρομής και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να πλυθεί. Μια ακόμα από τις καινοτομίες αυτού του κράνους είναι το σύστημα «Liner Positioning Control», το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίζει τη θέση της επένδυσης μέσα στο κράνος, ώστε αυτό να προσαρμόζεται με τον καλύτερο τρόπο στο σχήμα κάθε κεφαλιού. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το σύστημα NERS, που σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επιτρέπει την άμεση αφαίρεση των πλευρικών επενδύσεων. Τέλος, διαθέτει και σύστημα στερέωσης γυαλιών για όσους δεν οδηγούν χωρίς αυτά, αλλά και αναμονή για σύστημα ενδοεπικοινωνίας της N-Com. Το κλείσιμό του γίνεται με δυο τρόπους ανάλογα με την έκδοση: είτε με μικρομετρική καστάνια, είτε με Double-D Ring.



Εξαερισμός
Ο σωστός εξαερισμός είναι πολύ σημαντικός σε κάθε κράνος αυτού του τύπου. Το X-Lite X-903 Ultra Carbon διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξαερισμού, ακολουθώντας τα πρότυπα ενός τουριστικού κράνους. Έχει εισόδους αέρα στο πιγούνι και το πάνω μέρος, οι οποίες είναι εύκολες στη χρήση ακόμα και με γάντια, ενώ ο ζεστός αέρας αποβάλλεται από οπές στο πίσω μέρος.



Ζελατίνα

Η διάφανη, αντιχαρακτική ζελατίνα προσφέρει ένα ιδιαίτερα ευρύ οπτικό πεδίο και ο μηχανισμός της μειώνει τον κίνδυνο ανοίγματος κατά την οδήγηση και δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να την αφήσει ελάχιστα ανοικτή όταν επιθυμεί. Εντυπωσιακό είναι επίσης το σύστημα MVA που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αφαίρεσή της χάρη στους μαγνήτες που είναι τοποθετημένοι στη ζελατίνα και στον μηχανισμό ανοίγματός της. Στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται και αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock. Στο εσωτερικό του κράνους υπάρχει φιμέ, ανακλινόμενο ζελατινάκι για τον ήλιο με τον χειρισμό του να γίνεται εύκολα από τον διακόπτη στην αριστερή πλευρά του κράνους.   



Θα το βρείτε διαθέσιμο σε διαφορετικές εκσόσεις και αποχρώσεις στη Μπαξεβάνης Moto και στο www.baxevanismoto.com.

Καλλιρρόης 12, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210-9237000

Tags: ΚΡΑΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός