Ζελατίνες που σκουραίνουν αυτόματα υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Αυτά είναι τα πιο high tech κράνη!

Διαβάστηκε από 8144 αναγνώστες

Κάμερες, Head Up Display, air condition, GPS και σύνδεση με κινητό είναι κάποιες από τις τεχνολογίες που βλέπουμε σιγά σιγά στα κράνη. Διαβάστε τα πάντα για τις τελευταίες καινοτομίες και δείτε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Η εξέλιξη στον τομέα των κρανών δεν σταματά και μπορεί ο σημαντικότερος στόχος των κατασκευαστών να είναι η ασφάλεια, όμως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να μπαίνει στο παιχνίδι και ο εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας, που αποσκοπεί στο να κάνει ευκολότερη τη δουλειά του αναβάτη και φυσικά, πιο δελεαστικό ένα κράνος. Το μέγεθος και το βάρος των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που απαιτούνται γίνεται όλο και πιο μικρό, οπότε η τοποθέτησή τους γίνεται πιο εύκολη. Ας δούμε τι προσφέρουν σήμερα τα «έξυπνα» κράνη.


Θα ξεκινήσουμε από το ίσως λιγότερο εντυπωσιακό που είναι η ενσωματωμένη ενδοεπικοινωνία. Μικρόφωνα, ακουστικά και όλα τα απαραίτητα βρίσκονται ενσωματωμένα στο εσωτερικό του κράνους, οπότε δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν εκ των υστέρων. Το καλό με αυτό είναι ότι αποφεύγεις τις ταινίες διπλής όψης, τα εμφανή καλώδια και τα εξαρτήματα που φαίνονται στο εξωτερικό του κράνους. Η ενδοεπικοινωνία επιτρέπει την εύκολη συνεννόηση μεταξύ δυο ή περισσότερων μοτοσυκλετών εν κινήσει. Τα σύγχρονα συστήματα συνδέονται με το κινητό μέσω Bluetooth για να μπορεί ο αναβάτης να ακούει μουσική και να διαχειρίζεται τις κλήσεις του.



Οι ενσωματωμένες κάμερες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε κάποια κράνη περιορισμένης παραγωγής. Μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας στο εμπρός μέρος μπορεί να καταγράφει τη διαδρομή σε κάρτα μνήμης, καταργώντας έτσι την ανάγκη για εξωτερική κάμερα. Αντίστοιχα, μια κάμερα στο πίσω μέρος του κράνους μπορεί να λειτουργεί σαν καθρέπτης, δείχνοντας στον αναβάτη τι γίνεται πίσω του, προσφέροντας ορατότητα 180 μοιρών. Η εικόνα βέβαια από την κάμερα πρέπει κάπου να προβάλλεται και εδώ συναντάμε μια ακόμα τεχνολογία, αυτή του Head Up Display (HUD) που μας έρχεται από τον κόσμο των αυτοκινήτων. Αυτό επιτρέπει σε ακόμα περισσότερες πληροφορίες να εμφανίζονται, όπως θερμοκρασία περιβάλλοντος και πρόγνωση καιρού, χάρτης και πλοήγηση μέσω GPS σε συνεργασία με το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη. Οι ενδείξεις μπορούν να εναλλάσσονται με τη χρήση φωνητικών εντολών, ώστε να μη χρειαστεί τα χέρια να απομακρυνθούν από το τιμόνι.



Πρόσφατα είδαμε να βγαίνει στην αγορά κράνος με ενσωματωμένο air condition, που κρατά δροσερό το κεφάλι του αναβάτη τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν μιλάμε για μια αποσπώμενη μονάδα και το κράνος σχεδιάστηκε από την αρχή ώστε να έχει βάρος αντίστοιχο με ένα «συμβατικό», ενώ μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του μέχρι και 15 βαθμούς. Για το τέλος αφήσαμε τις ζελατίνες που σκουραίνουν αυτόματα και προσαρμόζονται στο φως του περιβάλλοντος. Έτσι προσφέρουν πεντακάθαρη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ σκουραίνουν, όταν εκτεθούν σε έντονο φως. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια ταξιδιού, όπου οι συνθήκες φωτισμού αλλάζουν συνεχώς, κρατώντας ξεκούραστο τον αναβάτη και καταργώντας την ανάγκη για αγορά επιπλέον ζελατίνας.

Tags: ΚΡΑΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός