4 tips για κράνος σαν καινούργιο

Διαβάστηκε από 36096 αναγνώστες

Χρησιμοποιείς το κράνος σου κάθε μέρα, οπότε είναι λογικό να χρειάζεται συχνά καθάρισμα. Δες τώρα πώς μπορείς να το διατηρήσεις σαν καινούργιο για πάντα.

Το κράνος είναι το πιο βασικό κομμάτι του εξοπλισμού ενός αναβάτη. Η εκτεταμένη χρήση και το γεγονός ότι είναι εκτεθειμένο, το βρωμίζουν και κάνουν το εσωτερικό του να μυρίζει άσχημα. Πρέπει, λοιπόν, να αφιερώνεις λίγο από τον χρόνο σου για να πλύνεις την επένδυση και να καθαρίσεις το εξωτερικό κέλυφος και τη ζελατίνα. 

1. Καθάρισμα τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο
Μπορεί στα περισσότερα κράνη η εσωτερική επένδυση να είναι αντιαλλεργική και αντιβακτηριδιακή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αμελείς τον καθαρισμό του. Το κράνος το χρησιμοποιείς καθημερινά και έρχεται αντιμέτωπο με τον ιδρώτα και το καυσαέριο. Ο συνδυασμός αυτός το κάνει να μυρίζει άσχημα, οπότε είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός του. Το πλύσιμο των επενδύσεων μια φορά το εξάμηνο αποτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς και καταπολεμά τις άσχημες μυρωδιές.



2. Η εσωτερική επένδυση είναι αποσπώμενη και βγαίνει πανεύκολα
Αρχικά, ξεκούμπωσε προσεκτικά την επένδυση δίνοντας προσοχή για να θυμάσαι μετά πώς θα μπει στη θέση της. Μπορείς να την πλύνεις εύκολα στο χέρι με νερό και ουδέτερο σαπούνι. Αφησέ τη για λίγο να μουλιάσει, τρίψε την απαλά με το σαπούνι για να καθαρίσει και ξέπλυνέ την προσεκτικά με μπόλικο καθαρό νερό. Μη σε πιάσει μανία απολύμανσης και αρχίσεις να χρησιμοποιείς ισχυρά χημικά γιατί μπορεί να την καταστρέψεις.



3. Δώσε χρόνο στην επένδυση να στεγνώσει
Όταν τελειώσεις με το πλύσιμο, στύψε την εσωτερική επένδυση, προσέχοντας μη γίνει ζημιά σε τυχών πλαστικά μέρη που μπορεί αυτή να έχει επάνω της. Aφησέ τη να στεγνώσει φυσικά, μη χρησιμοποιήσεις πιστολάκι, καλοριφέρ ή άλλη πηγή θερμότητας για να αποφύγεις τυχών ζημιά στα υλικά της. Αν βιάζεσαι, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσεις ένα δεύτερο κράνος.



4. Καθάρισε τη ζελατίνα για να έχεις καλή ορατότητα
Αφού τελειώσεις με την εσωτερική επένδυση, σειρά έχει το εξωτερικό κέλυφος και η ζελατίνα του κράνους. Και σε αυτή την περίπτωση ένα ουδέτερο καθαριστικό θα κάνει τη δουλειά. Χρησιμοποίησε κάποιο σφουγγαράκι ή ένα καθαρό και μαλακό πανί για να αφαιρέσεις όλη τη βρωμιά και τα μυγάκια που θα υπάρχουν πάνω τους. Δώσε μεγάλη προσοχή, ώστε να μη γίνει κάποιο γδάρσιμο στη ζελατίνα που θα εμποδίζει αργότερα την όρασή σου. 

Tags: ΚΡΑΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός