net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέος κινητήρας και πλάισιο

Yamaha YZ450F

Αν και είμαστε στα μέσα του 2017, η Yamaha ξεκινά δυναμικά να παρουσιάζει τα μοντέλα που θα δούμε την επόμενη χρονιά. Πρώτο έκανε την εμφάνισή του το νέο motocross YZ450F και ενσωματώνει πολλές και εντυπωσιακές αλλαγές.

 
Διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα, νέο πλαίσιο, αναβαθμισμένη ανάρτηση, λεπτότερη σιλουέτα και ηλεκτρική μίζα. Κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά είναι η ασύρματη σύνδεση με smartphone. Μέσα από την πρωτοποριακή εφαρμογή της Yamaha, μπορεί να γίνουν ρυθμίσεις στον ψεκασμό και την ανάφλεξη οπουδήποτε. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να κρατάει αρχείο με την τοποθεσία, τις συνθήκες και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποίησε. Τέλος, η εφαρμογή καταγράφει ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών όπως, οι στροφές του κινητήρα, το άνοιγμα του γκαζιού, τη θερμοκρασία ψυκτικού και φυσικά, τις ώρες λειτουργίας, για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να προγραμματίζει τη συντήρηση.
   
Ο κινητήρας είναι νέος, 449 κυβικών εκατοστών με ελαφρύτερη κεφαλή που προσφέρει βελτιωμένη ροή αέρα στην εισαγωγή. Είναι τοποθετημένος σε πιο όρθια θέση στο νέο πλαίσιο, για βέλτιστη κατανομή βάρους. Διαθέτει εκκεντροφόρους με πιο επιθετικό προφίλ, νέο στρόφαλο και πιστόνι. Την τροφοδοσία του έχει αναλάβει ένα σώμα ψεκασμού 44 χιλιοστών της Mikuni. Πίσω από τον κύλινδρο είναι τοποθετημένη η μικρών διαστάσεων μίζα, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την εκκίνηση του κινητήρα, καθώς η μανιβέλα απουσιάζει. Αλλαγές έχουν γίνει στο κιβώτιο ταχυτήτων και τον συμπλέκτη. Για τη διατήρηση του βάρους χαμηλά, επιλέχθηκε μια πανάλαφρη μπαταρία ιόντων λιθίου.

Το καινούργιο αλουμινένιο πλαίσιο έχει σχεδιαστεί με στόχο την άνεση του αναβάτη και την αποδοτικότητα στην πίστα. Το πιρούνι είναι της KYB και, φυσικά, είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Όλα τα πλαστικά του είναι νέα και ελαφρύτερα. Το ύψος της σέλας έχει μειωθεί κατά 8 χιλιοστά στο εμπρός μέρος και 20 στο πίσω, διευκολύνοντας τον αναβάτη στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας .

Θα είναι διαθέσιμο σε δύο αποχρώσεις, μπλε και λευκό, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ