Η ζελατίνα κουμπώνει και ασφαλίζει στο εμπρός μέρος.

Το κλείσιμό του γίνεται με Double-D Ring.

Πρακτικότητα

Το Aeroblade 5 είναι εφοδιασμένο με μια υπερκαθαρή διάφανη ζελατίνα με αναμονή για Pinlock, η οποία ασφαλίζει κεντρικά με έναν μηχανισμό, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει σε μεγάλες ταχύτητες. Για την απασφάλισή της πατάς ένα κουμπί και σπρώχνεις προς τα πάνω, τόσο απλά. Περιμετρικά της ζελατίνας υπάρχει πατενταρισμένη τσιμούχα στεγανοποίησης τύπου νεροχύτη που δεν επιτρέπει στο νερό να εισχωρήσει και παρέχει ηχομόνωση χάρη στη σωστή σφράγιση που παρέχει. Η αφαίρεση της ζελατίνας γίνεται πραγματικά σε δυο δευτερόλεπτα χάρη στο σύστημα SAF της Kabuto. Ανοίγεις τέρμα τη ζελατίνα και πατάς τα κουμπάκια που υπάρχουν δεξιά και αριστερά και σπρώχνεις προς τα εμπρός. Στο εσωτερικό συναντάμε μια σύγχρονη, αντιβακτηριδιακή και αντιαλλεργική 3D επένδυση από Coolmax. Φυσικά είναι πλήρως αφαιρούμενη και μπορείς να την πλύνεις ή να την αντικαταστήσεις τελείως για να είναι το Aeroblade σαν καινούργιο. Όταν έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο δίνει μια αίσθηση δροσιάς και είναι ποιοτική και ευχάριστη ανεξάρτητα από το πόση ώρα φοράς το κράνος. Το EPS και η εσωτερική επένδυση έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιουδήποτε τύπου γυαλιά οράσεως ή ηλίου. Οι υποδοχές που υπάρχουν κάνουν εύκολο το βάλε – βγάλε και είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό.
 
Η Kabuto είναι ο εφευρέτης του άνω κεντρικού αεραγωγού και το Aeroblade 5 προσφέρει το πληρέστερο σύστημα αερισμού, χρησιμοποιώντας το φαινόμενο της αερόψυξης με την χρήση του αεραγωγού απορροής. Ο αέρας εισέρχεται στο εσωτερικό του κράνους και τα κανάλια μεταξύ κελύφους και EPS, αναλαμβάνουν την απομάκρυνση του ζεστού αέρα. Στην πράξη, η δροσιά που νιώθεις στο πάνω μέρος του κεφαλιού είναι πρωτόγνωρη και σωτήρια τους καλοκαιρινούς μήνες. Μια ακόμα εισαγωγή αέρα, που ρυθμίζεται σε δυο θέσεις υπάρχει στο εμπρός μέρος, που διευκολύνει την αναπνοή και περιορίζει την εφίδρωση τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κλείσιμό του γίνεται με Double D Ring, όπως ακριβώς και σε άλλα υψηλών προδιαγραφών κράνη, με στόχο την διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.
 
Η άποψή μας
 
Το Aeroblade 5 είναι ένα σύγχρονο και ελαφρύ κράνος υψηλής ποιότητας που ενσωματώνει πλήθος τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων με στόχο την άνεση, την πρακτικότητα και φυσικά την ασφάλεια. Τα θετικά όμως δεν σταματούν εδώ καθώς με την ειδική συμφωνία που έχει κάνει η Moto Πήγασος με τον Ιάπωνα κατασκευαστή η τιμή του είναι 90 ευρώ χαμηλότερη από τον πανευρωπαϊκό κατάλογο και μαζί παίρνεις δώρο το Pinlock αξίας 35 ευρώ.
 

Διαθέσιμο στην Ελλάδα από την Moto Πήγασος
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 26
Τηλ: 210 4221060

motopegasus.com
kabuto-helmets.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Ηλιας Ντομαλης

    Tο τεστ,ενω ειναι καλο,παραλειπει το βασικο για ενα κρανος στοιχειο,σε τι σχημα παραγεται?Ταιριαζει σε δολιχοκεφαλους?καρπουζοκεφαλους?πλατυκεφαλους?

     
    • Mototriti

      Απάντηση: Το κράνος παράγεται σε στρογγυλό σχήμα, όπως συνηθίζεται στα κράνη και ταιριάζει σε χοντροκέφαλους και σφυροκέφαλους.

        2