Ένα ταξίδι παρέα με άλλους αναβάτες μπορεί να είναι αξέχαστο

Ένα ταξίδι παρέα με άλλους αναβάτες μπορεί να είναι αξέχαστο

Ταξιδεύοντας με παρέα

Το ταξίδι μαζί με άλλες μοτοσυκλέτες είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Δες τώρα πώς το σωστό φόρτωμα, η κατάλληλη προετοιμασία και η τήρηση βασικών κανόνων κατά την οδήγηση, θα σου προσφέρουν ένα αξέχαστο ταξίδι.

Ταξίδι και μοτοσυκλέτα είναι δυο έννοιες που συνδυάζονται ιδανικά. Όταν δε στην εξίσωση μπαίνουν κι άλλοι αναβάτες, η εμπειρία ενός τέτοιου ταξιδιού μπορεί να γίνει μοναδική. Η σωστή προετοιμασία αναβατών και μοτοσυκλετών, αλλά και η τήρηση απλών κανόνων ασφαλείας, εγγυάται ότι η πιθανότητα έκτακτων προβλημάτων θα περιοριστεί στο ελάχιστο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Πρόσεχε πως φορτώνεις βαλίτσες και tank bag, γιατί το έξτρα βάρος επηρεάζει τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.
Ξεκινώντας για ένα μεγάλο ταξίδι, είναι λογικό να θέλεις να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα πράγματα. Πλαϊνές και κεντρική βαλίτσα, αλλά και tank bag, προσφέρουν πολύ χώρο για φόρτωμα. Περιόρισε όσο είναι δυνατόν το βάρος και δώσε προσοχή στη σωστή κατανομή του. Το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας αλλάζει, όταν αυτή είναι φορτωμένη, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η συμπεριφορά της. Στρίβει, επιταχύνει και φρενάρει πιο αργά από ότι συνήθως και πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα την οδήγησή σου.

Πριν ξεκινήσεις προετοιμάσου σωστά. Κάνε έλεγχο στη μοτοσυκλέτα σου, σχεδίασε τις διαδρομές και κλείσε ξενοδοχεία, για να μη χάνεις χρόνο ψάχνοντας την τελευταία στιγμή.
Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για να είναι ένα ταξίδι επιτυχημένο, ασφαλές και διασκεδαστικό. Πριν ξεκινήσεις σχεδίασε τη βασική διαδρομή που θα ακολουθήσεις, αλλά και εναλλακτικές, για να μην ανοίγεις χάρτες και χάνεις χρόνο σταματημένος στην άκρη του δρόμου. Κλείσε από νωρίς ξενοδοχεία, αρχικά για να πετύχεις καλές τιμές και να εξοικονομήσεις χρήματα, αλλά και γιατί αν ψάξεις για δωμάτιο την τελευταία στιγμή, υπάρχει περίπτωση να μη βρεις.

Για να μη γίνει κάποιο ατύχημα, ο πιο έμπειρος αναβάτης πρέπει να πηγαίνει μπροστά για να προειδοποιεί για κινδύνους στο δρόμο και να δίνει τον ρυθμό.
Ο ρυθμός οδήγησης δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ γρήγορος ούτε πολύ αργός, ώστε να μπορούν όλοι να προσαρμοστούν. Σε αντίθετη περίπτωση, κάποιοι που δεν οδηγούν γρήγορα, θα μείνουν πίσω και θα υποχρεώσουν την παρέα να τους περιμένει ή θα αναγκαστούν να ανεβάσουν τον ρυθμό τους, για να φτάσουν τους προπορευόμενους, έχοντας έτσι περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα. Είναι λοιπόν αναγκαίο ένας έμπειρος αναβάτης να πηγαίνει μπροστά, για να δίνει τον κατάλληλο για όλους ρυθμό και να προειδοποιεί για τυχών κινδύνους στο δρόμο.

Κάνε ανεφοδιασμούς συχνά, γιατί όταν δεν ξέρεις πότε θα συναντήσεις το επόμενο βενζινάδικο και μπορεί να μείνεις.
Ταξιδεύοντας σε άγνωστες περιοχές, είναι δύσκολο να γνωρίζεις κάθε πότε υπάρχει βενζινάδικο. Για να μη μείνεις από βενζίνη, φρόντισε να κάνεις ανεφοδιασμούς συχνά, αφού μπορεί το επόμενο βενζινάδικο να είναι πιο μακριά από όσο φαντάζεσαι. Αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, μπορείς να έχεις μαζί σου ένα έξτρα μικρό δοχείο γεμάτο βενζίνη για έκτακτη ανάγκη. Το να μείνεις από καύσιμα σε κάποια ερημιά είναι μια πολύ αγχωτική κατάσταση, ακόμη κι αν είσαι με παρέα.