Δεν γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο η Suzuki σπαταλάει χρήματα και χρόνο προκειμένου να κατοχυρώσει μια πατέντα που θα εφαρμοστεί μόνο σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ίσως, θέλει να αποτρέψει τους ανταγωνιστές της στα MotoGP, από το να αντιγράψουν την «κοιλιά» της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.
Στα σχέδια φαίνεται μια μοτοσυκλέτα πανομοιότυπη με την αγωνιστική. Διακρίνεται ακόμα ο χώρος που αφήνει το ψαλίδι για την εξάτμιση, ακριβώς μπροστά από τον πίσω τροχό, κάτω από το δεξί πόδι του αναβάτη.
Στο κείμενο που συνοδεύει την πατέντα, περιγράφεται η ροή του αέρα γύρω από το φαίρινγκ. Η Suzuki ήταν πολύ προσεκτική με τα σχέδια και δεν διακρίνεται το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας. Έτσι, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει προβολέας εμπρός και άρα να καταλάβουμε αν πρόκειται για τεχνολογία που θα εφαρμοστεί σε μοτοσυκλέτες δρόμου ή όχι. Πάντως, στο πλάι της μοτοσυκλέτας δεν φαίνεται να υπάρχουν φλάς.
Τα σχέδια δίνουν έμφαση στη ροή του αέρα κατά μήκος του κάτω μέρους του φαίρινγκ. Υπάρχουν 3 διαφορετικά σκίτσα στα οποία η καρίνα φαίνεται να έχει το σχήμα ενός «V» με επίπεδη βάση. Ίσως, αυτό κάνει τη μοτοσυκλέτα πιο σταθερή κατά τη διάρκεια της στροφής. Ο αέρας, πάντως, εξακολουθεί να διοχετεύεται στον πίσω τροχό, οπότε το πρόβλημα της ανύψωσης, παραμένει.



Kawasaki Stockman: Το εργατικό enduro που δεν θα έρθει ποτέ στην Ευρώπη
Triumph Rocket 3 Storm R - Test
Piaggio: Οι προσφορές σε Beverly, Liberty και Medley συνεχίζονται
Νερό στη βενζίνη: Πώς το καταλαβαίνεις, τι ζημιά προκαλεί και πώς διεκδικείς αποζημίωση
«Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ΄ Κύκλος»: Η επιδότηση συνεχίζεται και απαντάνε επιτόπου!
Zongshen RA1000: Νέα πατέντα με hub-centre steering και υδραυλικό τιμόνι
Αντλίες-μαϊμού σε 16 πρατήρια: Έκλεβαν καύσιμα– Ζημιά άνω των 25 εκατ. ευρώ
Yamaha M1 V4: Επίσημα νέα εποχή στο MotoGP με κινητήρα V4
Nτίζες γκαζιού Α+Β Kawasaki Ζ 1000
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.