Σωτήρης Μπεγνής - Superbike

Δημήτρης Καρακώστας - Supersport

Λέανδρος Ντότσικας - Racing

Γιώργος Γερακιανάκης - SS300

Θωμάς Σκούρτας - Νέοι

Στέφανος Δέσκας - Open

ΠΠΤ: 5ος-6ος Αγώνας Μέγαρα: Η ώρα της στέψης

Τους τίτλους τους επισφράγισαν οι καλύτεροι των κατηγοριών αυτό το Σαββατοκύριακο στα Μέγαρα, με τους τελευταίους αγώνες της χρονιάς και την αυλαία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Δείτε περισσότερα.

Με τους τελευταίους αγώνες και την επισφράγιση των τίτλων του 2019, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2019 έριξε «αυλαία», στα Μέγαρα, το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Οκτωβρίου.

Οι πρωταθλητές για το 2019 ανακηρύχθηκαν ανά κατηγορία, οι εξής:
  • Σωτήρης Μπεγνής στα Superbikes
  • Δημήτρης Καρακώστας στα Supersport
  • Λέανδρος Ντότσικας στα Racing
  • Γιώργος Γερακιανάκης στα SS300
  • Θωμάς Σκούρτας στους Νέους
  • Στέφανος Δέσκας στην Open
Superbikes: Δύο νίκες για Μπεγνή
Με τα καλύτερα αποτελέσματα της χρονιάς και μετρώντας σχεδόν μόνο νίκες (και μία 2η θέση) ο Σωτήρης Μπεγνής πήρε τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας του ΠΠΤ, με 145 βαθμούς. Το πρωτάθλημα, το εξασφάλισε από τον αγώνα του Σαββάτου με την νίκη που κατάφερε. Στην εκκίνηση, πρώτος έστριψε ο Συνιώρης, όμως ο Πίππος τον προσπέρασε και έμεινε πρώτος για 6 γύρους. Ο Μπεγνής ωστόσο, οδηγώντας με συγκέντρωση και επίμονή, τον έφτασε, τον προσπέρασε στον 7ο γύρο και δεν απειλήθηκε ξανά από εκείνη την στιγμή, κάνοντας μάλιστα διαφορά. Το podium έκλεισαν οι Πίππος και Συνιώρης, μιας και ο Παπαγγέλου που διεκδικούσε την 3η θέση, είχε πτώση και τερμάτισε τελικά 7ος. Στον αγώνα της Κυριακής, τον πρώτο λόγο στην εκκίνηση είχε ο Φώτης Τσαλίκης, ο οποίος ήταν εκρηκτικός και διατήρησε την πρωτιά για αρκετούς γύρους. Όμως ο Μπεγνής κατάφερε να τον φτάσει και να τον προσπεράσει, εξασφαλίζοντας μία νίκη ακόμα. Ο Τσαλίκης τελικά θα τερμάτιζε 3ος, μιας και ο Δημήτρης Παπαγγέλου μπόρεσε να τον προσπεράσει εξασφαλίζοντας την 2η θέση.

Supersport: Ο «απόλυτος» Δημήτρης Καρακώστας!
Ούτε έναν αγώνα της κατηγορίας του δεν έχασε ο Δημήτρης Καρακώστας, κάνοντας το βαθμολογικό «άριστα» των 150 πόντων στον τίτλο. Ο Καρακώστας άνοιξε με νίκη το Σαββατοκύριακο, αφού έφυγε μπροστά και κανείς δεν μονομάχησε μαζί του. Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Παπαγεωργίου και Ευθυμίου, στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στα συμβάντα του αγώνα αξίζει να αναφέρουμε την πτώση του Σταύρου Τριντή στον 1ο γύρο, στην Κ4 στροφή, που τον ανάγκασε τελικά σε τερματισμό στην 5η θέση. Στον αγώνα της Κυριακής, η εκκίνηση δόθηκε κανονικά αλλά από τον 1ο κιόλας γύρο είχαμε κόκκινη σημαία, λόγω της σφοδρής πτώσης του Βασίλη Ευθυμίου. Μετά την επανεκκίνηση του αγώνα, ο Καρακώστας έφυγε μπροστά κάνοντας απόσταση ασφαλείας και αφήνοντας τις μονομαχίες πίσω του. Τριντής και Παπαγεωργίου διεκδίκησαν την 2η θέση, με έντονο συναγωνισμό και δύο φοβερές προσπεράσεις στην Κ1 και τελικά, οι δύο αθλητές συμπλήρωσαν το βάθρο (2ος ο Τριντής, 3ος ο Παπαγεωργίου).

Racing: Από μία νίκη για Ντότσικα-Παπανικολάου
Οι δύο πρωταγωνιστές της κατηγορίας Racing πήραν από μία νίκη το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο, ήταν η σειρά του Λέανδρου Ντότσικα, ο οποίος μάλιστα με την νίκη του επισφράγισε και την «κούπα». Ωστόσο, θα ήταν μια νίκη δραματική, που κρίθηκε στην κόκκινη σημαία! Στην εκκίνηση, ο Χρήστος Παπανικολάου έφυγε μπροστά και έμεινε εκεί για κάποιους γύρους, όμως ο Ντότσικας απάντησε με προσπέραση λίγο αργότερα. Οι μονομαχίες συνεχίστηκαν, όμως στον προτελευταίο γύρο ο Παπανικολάου, επιχειρώντας προσπέραση στην K9, έπεσε και συμπαρέσυρε τον Ντότσικα! Η κόκκινη σημαία που βγήκε, σήμανε την λήξη του αγώνα, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν από τον προτελευταίο γύρο. Έτσι, ο Ντότσικας πήρε την νίκη, με Παπανικολάου και Παργινό στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Παπανικολάου και Ντότσικας δεν τραυματίστηκαν, με τον πρώτο να ζητά μάλιστα συγγνώμη από τον δεύτερο για το περιστατικό. Την Κυριακή, ο Χρήστος Παπανικολάου είχε τον τελευταίο λόγο, κάνοντας νίκη και ρεκόρ κατηγορίας (1.02.566). Ο Ανδρέας Παργινός τερμάτισε 2ος κάνοντας το καλύτερο του αποτέλεσμα για την χρονιά, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Γιώργος Κίτσος.

SS300: Κυριαρχία Γερακιανάκη
Με δύο νίκες στα Μέγαρα, ο Γιώργος Γερακιανάκης έκλεισε την σεζόν του με πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Στον πρώτο αγώνα, ο Γερακιανάκης νίκησε με 12 δευτερόλεπτα διαφορά, από τον 2ο στον τερματισμό Γιώργο Μπαξίσογλου, όμως το βαθμολογικό του πλεονέκτημα δεν του έδωσε τον τίτλο. Αυτόν, θα τον επισφράγιζε την Κυριακή, με την 4η νίκη του για φέτος, ενώ πίσω του τερμάτιζαν οι Σκούρτας και Μπαξίσογλου. Ο Σκούρτας είχε τερματίσει 3ος, στον αγώνα του Σαββάτου.

Νέοι: Ο τίτλος στον Σκούρτα
Προσφέροντας θέαμα το Σάββατο και την Κυριακή, ο Θωμάς Σκούρτας πήρε τον τίτλο της κατηγορίας του με νίκες και το Σάββατο και την Κυριακή. Στον πρώτο αγώνα, ο Σκούρτας μονομάχησε πολύ έντονα με τον Γιώργο Γερακιανάκη, με πολλές προσπεράσεις μεταξύ τους. Φυσικά ο Σκούρτας επικράτησε της μονομαχίας και κέρδισε, με τον Γιώργο Μπαξίσογλου στην 3η θέση. Την Κυριακή, και πάλι η μονομαχία για την νίκη ήταν μεταξύ Σκούρτα και Γερακιανάκη, ενώ η νικηφόρα προσπέραση ήρθε στην τελευταία στροφή! Με αυτό τον τρόπο, ο Θωμάς Σκούρτας αναδείχθηκε πρωταθλητής Νέων 2019. Τρίτος τερμάτισε και πάλι ο Γιώργος Μαξίσογλου.

Open: Το κύπελλο στον Δέσκα
Από τον αγώνα του Σαββάτου εξασφάλισε  το κύπελλο της Open ο Στέφανος Δέσκας, ο οποίος έκανε πολύ καλή εκκίνηση και ήταν μπροστά με απόσταση ασφαλείας, για πάνω από τον μισό αγώνα. Ένα μικρό του λάθος θα άνοιγε περιθώριο στον Θεοδωρόπουλο να τον πλησιάσει και οι δύο αναβάτες μονομάχησαν για αρκετούς γύρους. Όμως, ο Θεοδωρόπουλος σημείωσε πτώση στην Κ6 και βγήκε εκτός αγώνα. Έτσι ο Δέσκας πήρε την νίκη, με τους Παπατριανταφύλλου και Γεωργόπουλο στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Την Κυριακή, ο Δέσκας ήταν και πάλι ανίκητος, ενώ πίσω του έδιναν μάχη για την 2η θέση, οι Παπατριανταφύλλου και Γεωργόπουλος.