Νίκη του Maverick Viñales στον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας

Νίκη του Maverick Viñales στον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας

- Λάθος του Bagnaia τον βγάζει εκτός βάθρου.
Εκπληκτικός ο Marc Marquez, πήρε τη δεύτερη θέση.
Jorge Martin στην 3η θέση, Pedro Acosta πάλι στους βαθμούς.

Εκκίνηση και πρώτες μάχες

Δράμα, αγωνία και ανατροπές μέχρι το τέλος είχαμε στον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας, στην πίστα του Portimao, κατά τη διάρκεια του δεύτερου Grand Prix στη σεζόν του 2024.
Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, πρώτος έστριψε ο Maverick Viñales(Aprilia Racing), όμως αμέσως δέχτηκε την επίθεση και την προσπέραση του Jack Miller (Red Bull KTM) ενώ τον Αυστραλό ακολούθησε και ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo). Λίγο πιο πίσω, ο Marc Marquez (Gresini Ducati) έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή, προσπερνώντας τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo) για την τέταρτη θέση. 

Marc Marquez στην επίθεση!

Ο Miller είχε ανοίξει μια μικρή διαφορά, όμως σύντομα αυτή εξανεμίστηκε από τον Bagnaia (που είχε ήδη περάσει τον Viñales), ο οποίος πέρασε μπροστά στην 15η στροφή του 2ου γύρου. Ο Marquez εν τω μεταξύ συνέχιζε δυναμικά και επιτέθηκε με τη σειρά του στον Viñales, στην 11η στροφή του 3ου γύρου, ολοκληρώνοντας την προσπέραση από την εξωτερική της 12ης στροφής και λίγο αργότερα πέρασε και τον Miller για τη 2η θέση. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το λάθος του Bagnaia και η νίκη του Vinales

Ο Viñales όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και όρμησε και αυτός στον Miller, επιστρέφοντας στις θέσεις του βάθρου, ενώ στον πέμπτο γύρο πέρασε και τον Marc Marquez. Ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα έχανε και την τρίτη θέση από τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), ο οποίος μετά από μια πιο "αθόρυβη" εκκίνηση είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό. 
Ο Bagnaia μπροστά είχε ανοίξει μια διαφορά ενός δευτερολέπτου, όμως έκανε λάθος στην πρώτη στροφή του 9ου γύρου, βγήκε εκτός πιστας και έπεσε στην 4η θέση, αφήνοντας τον Viñales μπροστά. 
Ο αναβάτης της Aprilia δέχτηκε αυτό το "θείο δώρο" και οδήγησε τον αγώνα μέχρι το τέλος, για να πάρει την πρώτη νίκη του σε αγώνα Sprint.
O Martin φαινόταν ότι θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση, όμως ένας μαινόμενος Marc Marquez τον έφτασε και τον πέρασε βουτώντας στην εσωτερική της 5ης στροφής στον τελευταίο γύρο, παίρνοντας τη δεύτερη θέση και περιορίζοντας τον Martin στην τρίτη. 
Ο Bagnaia μετά το λάθος του δεν πίεσε παραπάνω και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Jack Miller. Έκτος ήταν ο Enea Bastianini, με τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) να εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά, καθώς τερμάτισε στην 7η θέση. Τις δύο ακόμα βαθμολογούμενες θέσεις συμπλήρωσαν οι Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha).