net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Harley-Davidson φαίνεται ότι θα παρουσιάσει σήμερα 19 Ιουνίου 2014 μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα με το όνομα Livewire.

Αν και ο V2 κινητήρας -σήμα κατατεθέν της εταιρείας- απουσιάζει το Livewire θυμίζει Harley-Davidson. Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα.

Οι στρογγυλοί στις άκρες καθρέπτες με τα ενσωματωμένα φλας είναι το μόνο πράγμα που χαλά ελαφρώς την αισθητική. Τουλάχιστον βγαίνουν κάτω από το τιμόνι.

Από αυτή τη γωνία η ηλεκτρική μοτοσικλέτα θυμίζει αμυδρά τα XR-750 της 10ετίας του 70.

Όμορφη, αθλητική σιλουέτα. Προσέξτε το πίσω αμορτισέρ.

Το μεταλλικό χρώμα στο κάτω μέρος των... "κάρτερ", φέρνει στο μυαλό βενζινοκίνητη μοτοσικλέτα.

Ιδού η Livewire στην επόμενη ταινία των Avengers.

Livewire. Ηλεκτρική Harley-Davidson!

Livewire ονομάζεται η ηλεκτρική μοτοσικλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες και προέρχεται από τη Harley-Davidson. Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες διέρρευσαν στο Διαδίκτυο και εμείς σας τις παραθέτουμε.

 
Να μια έκπληξη που σίγουρα δεν την περιμέναμε από την αμερικάνικη εταιρία αν και η Harley-Davidson δείχνει τον τελευταίο καιρό ότι προσπαθεί να ανατρέψει τις ισορροπίες στο κόσμο της μοτοσικλέτας με την δικό της πάντα τρόπο. Τα ιδιαίτερα προσιτά Street 500/750 είναι το πρώτο απτό παράδειγμα. Το δεύτερο είναι ηλεκτρικό και ακούει στο όνομα Livewire (ηλεκτροφόρο καλώδιο, ή μεταφορικά "ζωντανό άτομο" / γλεντζές!). Η μοτοσικλέτα κάνει την εμφάνισή της και στην επόμενη ταινία Avengers και η αρχική υπόθεση ήταν ότι η Harely-Davdson τη δημιούργησε για τις ανάγκες της συγκεκριμένης ταινίας.  

Όπως καταλαβαίνουμε και από την ιστοσελίδα asphaltandrubber που διέρρευσε τις φωτογραφίες, το Livewire θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο ΣΗΜΕΡΑ 19/6/2014 και το πράσινο φως για την παραγωγή του θα δοθεί από τη Harley-Davidson ανάλογα με τις αντιδράσεις του κοινού. Από τα τεχνικά της χαρακτηριστικά τα μόνα πράγματα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, χωρίς να μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε είναι η ισχύς και η ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα που ανέρχεται στους 74 σχεδόν ίππους και τα 7,2 kgm αντίστοιχα.

Η Harley-Davidson έχει δημιουργήσει και ένα microsite για το νέο της porject το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σύντομα θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες για το concept της Harley-Davidson.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ