net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εταιρία που έχει σαν στόχο τη προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων δημιούργησαν οι Honda, Mitsubishi, Nissan και Toyota.

Ιαπωνία: Κοινοπραξία για τα ηλεκτρικά!

Οι Honda, Mitsubishi, Nissan και Toyota δημιούργησαν μια νέα εταιρία, στην Ιαπωνία, για την προώθηση της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που θα ωφελήσει μελλοντικά και τα ηλεκτρικά δίκυκλα.

 
Η νέα εταιρία που δημιούργησαν οι τέσσερις Ιάπωνες κατασκευαστές ονομάζεται Nippon Charge Service. Σκοπός της είναι η προώθηση εγκατάστασης ηλεκτρικών σταθμών για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα (PHVs, PHEVs, EVs) και η παροχή βοήθειας για τη δημιουργία ενός δικτύου τέτοιων σταθμών που θα κάνει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων πιο βολική για τους οδηγούς της Ιαπωνίας. Απώτερος σκοπός είναι το «γενικότερο καλό» για την κοινωνία που προκύπτει από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και η αύξηση της αποδοχής των ηλεκτρικών οχημάτων από το κοινό.

Στην κοινοπραξία έχει επενδύσει και η Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας (DBJ) και στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης σε όλες τις περιοχές «κλειδιά» (αυτοκινητόδρομους, πάρκινγκ, εμπορικά κέντρα κ.α.) θα παρέχεται και οικονομική βοήθεια. Η Nippon Charge Service έχει αναλάβει επίσης και τη διαχείριση των φορτιστών και όσοι σταθμοί χρησιμοποιούν τους φορτιστές της θα αποτελούν μέρος του ευρύτερου δικτύου της. Οι κάτοχοι των ηλεκτρικών οχημάτων των τεσσάρων Ιαπώνων κατασκευαστών θα επωφελούνται, σε πρώτη φάση, από μία «κοινή κάρτα φόρτισης» σε συνδυασμό βέβαια με τη μεγαλύτερη συχνότητα που θα συναντούν μπροστά τους σταθμούς φόρτισης. Το δίκτυο θα ξεκινήσει να λειτουργεί πριν το τέλος του 2014.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ