To Husqvarna Svartpilen 701

To Husqvarna Svartpilen 701

To Husqvarna Svartpilen 701

To Husqvarna Svartpilen 701

To Husqvarna Svartpilen 701

To Husqvarna Svartpilen 701

Husqvarna Svartpilen 701: Υποψήφιο για Best Moto 2020

Το νεο-ρετρό μοντέλο scrambler της Husqvarna, Svartpilen 701, είναι υποψήφιο για Best Moto 2020 με όπλα του τον ισχυρό του κινητήρα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Μετά από την αποκάλυψη του φανταστικού Vitpilen 701 και την είσοδό του στην παραγωγή, η Husqvarna δεν στάθηκε με σταυρωμένα τα χέρια. Το Svartpilen 701 είδε τα φώτα της EICMA το 2018 και ήδη έχει κλείσει 2 χρόνια στις αγορές, κλέβοντας τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη, Σουηδική σχεδίαση του. 

Πυρήνας της μοτοσυκλέτας είναι για άλλη μια φορά, ο υπερεξελιγμένος μονοκύλινδρος κινητήρας που χρησιμοποιείται και στο Vitpilen 701 και αποδίδει 75 ίππους και 7,2 kgm ροπής. Ο κινητήρας ελέγχεται από ride-by-wire σύστημα και θα περιλαμβάνει συμπλέκτη ολίσθησης-υποβοήθησης, αλλά και quickshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

 
Σε σχέση με την Vitpilen που είναι εμπνευσμένη από café racer γραμμές, η Svartpilen αναφέρεται περισσότερο στην flat track σκηνή, με το μαύρο της χρώμα, την χρήση τιμονιού αντί για clip-on και την μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγισή του.

Ο κινητήρας φιλοξενείται σε ένα πλαίσιο τύπου trellis από ατσάλι, το οποίο συνεργάζεται με τις ποιοτικές αναρτήσεις της WP εμπρός και πίσω, που είναι πλήρως ρυθμιζόμενες. Στα φρένα, συναντάμε σύστημα ABS της Bosch και δαγκάνα 4 εμβόλων της Brembo μπροστά. Για την μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη και μια εκτεταμένη γκάμα αξεσουάρ, ειδικά σχεδιασμένων για αυτή.

Για το 2020, το Svartpilen 701 αποκτά CNC μαρσπιέ στον βασικό εξοπλισμό τους, ενώ θα εξοπλίζεται με ακτινωτούς τροχούς 18 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Επιπλέον, τα γραφικά, η βαφή αλλά και το φινίρισμα αλλάζουν για το μοντέλο, το οποίο διατηρεί την ισχύ των 75 ίππων από τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 692 κ.εκ.. Το βάρος του Svartpilen 701 άνευ καυσίμου ανέρχεται στα 161 κιλά.

Το Husqvarna Svartpilen 701 είναι ήδη διαθέσιμο στην έκδοση του 2020, από το επίσημο δίκτυο Husqvarna.