Honda: Κατασκευάζει αερόσακο που τυλίγει τον αναβάτη

Honda: Κατασκευάζει αερόσακο που τυλίγει τον αναβάτη

Η Honda κατασκευάζει αερόσακο που «τυλίγει» τον αναβάτη σε ενδεχόμενη πρόσκρουση και θα είναι συμβατός με πολλά μοντέλα της.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Airbag που τυλίγει τον αναβάτη

Τα συστήματα που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής είτε αφορούν μόνο μετωπική πρόσκρουση είτε είναι ενσωματωμένα σε εξοπλισμό ρούχων για αναβάτες που πρέπει να αγοραστούν εξτρά και είναι αμφίβολο αν θα φορεθούν. Για αυτό η Honda θέλει να εξελίξει αερόσακο που θα είναι πάνω στην μοτοσυκλέτα και θα προστατεύει τους αναβάτες.

Στα σχέδια που θέλει να κατοχυρώσει η εταιρεία, βλέπουμε τους αερόσακους ενσωματωμένους κάτω από τη σέλα, αλλά με τη δυνατότητα να «τυλίγουν» τον αναβάτη προκειμένου να τον προστατέψουν από τις περισσότερες συνθήκες ενός ατυχήματος ακόμη και αν έχει εκτιναχθεί μακριά από την μοτοσυκλέτα. Στόχος είναι να τυλίγουν τον αναβάτη περιφερειακά γύρω από το σώμα του ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Το καλό με αυτό το σύστημα είναι ότι η μοτοσυκλέτες διαθέτουν αρκετό χώρο, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί μεγαλύτερη μονάδα αερόσακου σε σχέση με αυτή των ρούχων. Θα λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο με το αυτοκίνητο(δηλαδή με έκρηξη βαλβίδας), απλά θα έχει μεγαλύτερη αντικραδασμική προστασία λόγω της φύσεως της μοτοσυκλέτας για να μην τεθεί σε λειτουργία άσκοπα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »