Η νέα Yamaha Tenere 700

Μετά από πολύ μεγάλη αναμονή, το μεσαίο adventure μοντέλο της Yamaha είναι επιτέλους πραγματικότητα. Δείτε όλα όσα θέλετε να ξέρετε!

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Αφού πρώτα...γύρισε τον κόσμο, ήρθε και η στιγμή για την Yamaha Tenere 700 να αποκαλυφθεί επίσημα σαν μοντέλο παραγωγής. Αυτό έγινε μόλις πριν λίγο, στην μιλανέζικη EICMA, όπου το μοντέλο παραγωγής είδε το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.
Πρόκειται για μια μεσαία, adventure μοτοσυκλέτα με σαφή χαρακτήρα που κλίνει περισσότερο προς την εκτός δρόμου χρήση. Εμφανισιακά, βασίζεται στην T7 Concept που είδαμε πρώτη φορά στην EICMA του 2016 και είναι ιδιαίτερα επιθετική, τονίζοντας τον χαρακτήρα της.

Καρδιά της αποτελεί ο γνωστός από τα ΜΤ μοντέλα, κινητήρας CP2 των 689 κ.εκ. και των 2 κυλίνδρων, που αποδίδει 74 ίππους και 6,9 kgm ροπής. Το σύστημα τελικής μετάδοσης έχει βελτιστοποιηθεί, όπως ανακοινώνει η εταιρεία, για καλύτερη προσαρμογή του κινητήρα στην εκτός δρόμου χρήση, ενώ μικροαλλαγές έχουν γίνει στον ψεκασμό του καυσίμου, για την κατάλληλη λειτουργία του σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μοντέλου.

Το πλαίσιο της Tenere 700 είναι σχεδιασμένο από λευκό χαρτί και κατασκευάζεται από ατσάλι, σωληνωτής κατασκευής, για χαμηλό βάρος και μεγάλη αντοχή, ενώ το μεταξόνιο της μοτοσυκλέτας θα ανέρχεται στα 1.590 χιλιοστά. Η απόσταση από το έδαφος ανακοινώνεται στα διόλου ευκαταφρόνητα, 240 χιλιοστά. Το κωνικό τιμόνι, φροντίζει για μια άνετη εργονομία του αναβάτη, είτε αυτός οδηγεί όρθιος είτε καθιστός.

Η σέλα του Tenere 700 είναι επίπεδη, ύψους 880 χιλιοστών και, σε συνδυασμό με το σχήμα της και το λεπτό ρεζερβουάρ των 16 λίτρων, επιτρέπει άνετη μετακίνηση του αναβάτη στην μοτοσυκλέτα ανάλογα με τις απαιτήσεις της οδήγησης και του τερέν. Στις αναρτήσεις, το εμπρός πιρούνι διαμέτρου 43 χιλιοστών είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και έχει διαδρομή 210 χιλιοστών, ενώ πίσω, το αμορτισέρ των 200 χιλιοστών διαδρομής είναι τηλερυθμιζόμενο, για άμεσες και γρήγορες ρυθμίσεις κατά την διάρκεια της οδήγησης. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, μια καθαρόαιμη «χωμάτινη» επιλογή από την Yamaha.

Την πέδηση της νέας μοτοσυκλέτας αναλαμβάνουν δύο δίσκοι 282 χιλιοστών εμπρός και ένας 245 χιλιοστών πίσω, ενώ το ABS της Tenere 700 θα είναι απενεργοποιούμενο πλήρως με το πάτημα ενός πλήκτρου. Νέος είναι ο πίνακας οργάνων πολλαπλού τύπου που η μοτοσυκλέτα φέρει –είναι τύπου LCD πολλαπλών λειτουργιών – ενώ έχει σχεδιαστεί ειδικά να συνυπάρχει και με πρόσθετες συσκευές πλοήγησης που ο αναβάτης μπορεί να τοποθετήσει.

Η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη σε 3 χρώματα: Ceramic Ice, Competition White, Power Black.