net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Valentino Rossi είναι ο γνωστότερος πρεσβευτής της Dainese αλλά και της AGV.

H Investcorp εξαγόρασε τη Dainese

Η εταιρεία Investcorp είναι ο νέος κάτοχος της Dainese, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην ιδιοκτήτη Lino Dainese για εξαγορά του 80% της εταιρείας, προς 130 εκατομμύρια ευρώ.

 
Οι φήμες στις οποίες είχαμε αναφερθεί για την εξαγορά της Dainese έχουν ηλικία ενός έτους περίπου, ενώ πλέον αποδείχθηκε πως πέρα από τον καπνό υπήρχε και εστία φωτιάς.

Η Investcorp, με έδρα το Μπαχρέιν, αποτελεί ένα επενδυτικό γίγαντα που αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται επενδύσεις συνολικής αξίας κοντά στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ -μεταξύ άλλων έχει αγοράσει τις εταιρείες Tiffany και Gucci, ενώ πρόσφατα προσπάθησε, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει και την εξαγορά μέρους της Versace. 

Με τη συμφωνία για τη Dainese, ο Lino Dainese θα κρατήσει ένα μειοψηφικό πακέτο (20%) στην εταιρεία, ενώ θα παραμείνει στο συμβούλιο της Dainese. Ας δούμε τι δήλωσε ο θρυλικός ιδρυτής της Dainese.

Lino Dainese: «Ήταν ιδιαίτερα σπουδαίο για εμάς να βρούμε τον σωστό συνεργάτη σε αυτή την περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη δυνατή ανάπτυξη της εταιρείας. Πιστεύω πως η Investcorp θα υποστηρίξει την συνεχιζόμενη διεθνή ανάπτυξη της εταιρείας, και τις καινοτομίες στα προϊόντα της. Πιστεύω επίσης πως η υποστήριξη της Investcorp θα μου επιτρέψει να επικεντρωθώ στο πάθος μου, που είναι να προωθώ τεχνολογικά πλεονεκτήματα στην γκάμα των προϊόντων μας, και ιδιαίτερα στο σύστημα D-Air.» 

Η Dainese έχει μακρά ιστορία, καθώς ιδρύθηκε το 1972, και αποτελεί για πολλούς την κορυφαία μάρκα προστατευτικού εξοπλισμού αναβάτη, όσον αφορά σε ποιότητα και ασφάλεια. Επιπρόσθετα η Dainese διαθέτει το δικό της brand κρανών, την AGV, ενώ πέρα από τη μοτοσικλέτα έχει επεκταθεί και σε εξοπλισμό ασφαλείας για χειμερινά σπορ, ποδήλατο και ιππασία. Μέσα από το κέντρο τεχνολογίας D-Tec της εταιρείας, ερευνάται διεξοδικά ο εξοπλισμός ασφαλείας, ενώ στον ιδρυτή της εταιρείας Lino Dainese αποδίδονται εφευρέσεις όπως ο προστατευτικός «κροκόδειλος» πλάτης, οι ξύστρες στα γόνατα, και ο αερόσακος D-Air για ρουχισμό αναβάτη μοτοσικλέτας.

Από την πλευρά του, ο Hazem Ben-Gacem, επικεφαλής της ευρωπαϊκής επενδυτικής ομάδας της Investcorp δήλωσε: «Μας τιμά να έχουμε την εμπιστοσύνη του κύριου Dainese, αλλά και το γεγονός της επιστασίας σε αυτή την εξαιρετική φίρμα που ο κ. Dainese έχτισε τα προηγούμενα 40 χρόνια. Η Dainese είναι μια εμβληματική εταιρεία, με ηγετική παρουσία σε μια αγορά δισεκατομμυρίων. Είναι ακριβώς ο τύπος της εταιρείας που θέλουμε να επενδύσουμε. Μια επιτυχημένη εταιρεία υπό την ηγεσία του ιδρυτή της, που ψάχνει για συνεργάτη για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε συνεργατικά με την παρούσα διοικητική ομάδα, και με τον κ. Dainese, ώστε να ισχυροποιήσουμε την φήμη της εταιρείας όσον αφορά στην καινοτομία, και να αυξήσουμε τη διείσδυση της σε νέες αγορές.» 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ