Το μάλλινο Niken

Niken από τσόχα

Φτιάξε το δικό σου Niken από... μαλλί

Αν έχεις υπομονή, μεράκι και σου αρέσει το Niken, η Yamaha σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου από μαλλί ή τσόχα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Πρόσφατα η Yamaha είχε κάνει διαθέσιμη μια σειρά από μοντέλα που μπορούσες να κατασκευάσεις από χαρτί, απλά κατεβάζοντας τις οδηγίες από την ιστοσελίδα της. Εκτύπωνες τα απαραίτητα κομμάτια, τα έκοβες, τα κολλούσες και έφτιαχνες χάρτινες μικρογραφίες από πολλά δημοφιλή μοντέλα. Η Ιαπωνική εταιρεία έχει ολόκληρη ομάδα που ασχολείται με τέτοια πράγματα και τώρα μας παρουσιάζει μια καινούργια ιδέα, αφού από το χαρτί, περνάμε στο μαλλί και την τσόχα. Η έμπνευση προήλθε από την τέχνη “amirugumi”, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία και στην ουσία πρόκειται για κατασκευή μικρών ζώων ή αντικειμένων μέσα από το πλέξιμο.

Για να φτιάξεις το δικό σου Niken θα χρειαστείς μάλλινα νήματα έξι διαφορετικών χρωμάτων, ένα βελονάκι και πολύ υπομονή. Θα πρέπει να κατασκευάσεις περισσότερα από 20 εξαρτήματα και στη συνέχεια να τα συναρμολογήσεις. Όλη η διαδικασία περιγράφεται βήμα – βήμα, ενώ στη διάθεσή σου υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο. Αν πάλι το πλέξιμο δεν είναι στα ενδιαφέροντά σου, μπορείς να κατασκευάσεις ένα Niken από τσόχα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς τσόχα διάφορων χρωμάτων, κόλλα, τανάλια, βελόνα και λεπτό σύρμα για να το ολοκληρώσεις σε 6 βήματα.