net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για την σωστή ολοκλήρωση του σέρβις οι τεχνικοί πρέπει να έχουν σήμερα τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις.

Στην αιχμή της τεχνολογίας

Ας μην παρεξηγήσουμε όμως αυτήν την τελευταία πρόταση. Η Honda μιλά για εύκολη συντήρηση έχοντας στο μυαλό τη γρήγορη εξυπηρέτηση του πελάτη και τις ιδανικές συνθήκες εργασίας του μηχανικού.

Τα δίκυκλα της συνοδεύονται με εγγύηση καλής λειτουργίας, την οποία φυσικά η κατασκευάστρια είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί βάσει νόμου. Εμείς από τη σειρά μας αναλαμβάνουμε την ανάλογη υποχρέωση να συντηρούμε σωστά τη μοτοσυκλέτα μας ώστε να απολαμβάνουμε το υψηλό επίπεδο ποιότητας που σχεδιάστηκε να προσφέρει. Επίσης διότι, στη σπάνια απευκταία περίπτωση, να μπορούμε να διεκδικούμε νόμιμα τα δικαιώματά μας ως καταναλωτές, αφού θα έχουμε τηρήσει ως οφείλουμε τη δική μας πλευρά της συμφωνίας.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως απέναντί μας έχουμε πλέον μια τεχνολογία που δένει σε ένα σώμα διάφορα εξαρτήματα ιδιαίτερα προηγμένης γνώσης και εξειδίκευσης. Σήμερα ολόκληρη η γκάμα της εταιρείας χρησιμοποιεί τροφοδοσία ηλεκτρονικού ψεκασμού PGM-FI, ένα ακρωνύμιο που στους παλιότερους θυμίζει τις εποχές που τα συναντούσαμε μόνο σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Στις μοτοσυκλέτες της Honda συναντάμε τεχνικές διατάξεις όπως το Combined ABS που φτιάχτηκε για να κάνει το φρενάρισμα όσο πιο απλό και ασφαλές γίνεται για τον αναβάτη, αλλά κρύβει πίσω του έναν πολύπλοκο κόσμο στην αιχμή της τεχνολογίας. Ακόμη περισσότερο, έχουμε φτάσει στο σημείο να απολαμβάνουμε το αγωνιστικής λογικής C-ABS, ένα σύστημα αντιμπλοκαρίσματος που μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει ακόμη και στην πίστα. Αντιλαμβάνεστε πως εδώ συναντάμε πλέον την αιχμή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας.

Και τα παραπάνω είναι απλώς δύο παραδείγματα, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για ώρες μιλώντας για τις τεχνικές καινοτομίες που έχουν οι καθ' όλα καθημερινές κι ευκολοδήγητες μοτοσυκλέτες μας, βλέπε V-Tec, DCT, Idle Stop, αερόσακοι κ.ο.κ. Αυτά λοιπόν είναι τόσο όμορφα και λειτουργικά, όσο εμείς φροντίζουμε να τα διατηρούμε σε άριστη κατάσταση. Η ουσία της συζήτησης φυσικά αφορά στην τεχνογνωσία: Δε μπορούμε να εμπιστευτούμε τη συντήρηση προηγμένης τεχνολογίας σε όποιον κι όποιον.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ