O Sante Mazzarolo

«Έφυγε» ο ιδρυτής της Alpinestars, Sante Mazzarolo

O άνθρωπος πίσω από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες προστατευτικού εξοπλισμού αναβάτη έφυγε από την ζωή στα 91 του χρόνια, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη πίσω του. Δείτε περισσότερα.

Η Ιταλία και ο χώρος της μοτοσυκλέτας αποχαιρετούν τον Sante Mazzarolo, τον άνθρωπο που ίδρυσε την Alpinestars, την πασίγνωστη εταιρεία εξοπλισμού και ένδυσης μοτοσυκλετιστών. Ο Mazzarolo, που γεννήθηκε στην Βενετία, έχασε μια πολυετή μάχη με σοβαρή ασθένεια και απεβίωσε τελικά στα 91 του χρόνια ανήμερα της Πρωτομαγιάς.
 
Ο Mazzarolo, ως τεχνίτης δέρματος, ξεκίνησε την εταιρεία του το 1963, κατασκευάζοντας μπότες και υποδήματα με το όνομα της Alpinestars. Τότε σημείωνε άνθηση το Motocross και ο Mazzarolo είδε την μεγάλη ευκαιρία, παρουσιάζοντας μια ειδική μπότα προστασίας, για τους αθλητές. Η αναγνώριση της ποιότητας του έργου του ήρθε γρήγορα στον χώρο του Motocross με την Alpinestars να καθιερώνεται ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές εξοπλισμού.
 
Στην δεκαετία του 70, η Alpinestars ξεκίνησε την ανάπτυξη εξοπλισμού για αγώνες δρόμου, με τον Kenny Roberts να είναι ο πρώτος που φόρεσε μπότα της, το 1978. Το 1999, η Alpinestars ξεκίνησε την ανάπτυξη δερμάτινων φορμών αγώνων και ο Carlos Checa υπήρξε ο πρώτος που δοκίμασε τις φόρμες σε πλήρη εφαρμογή.
 
Τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ραγδαία, ενώ σήμερα η Apinestars παράγει εξοπλισμό για μοτοσυκλετιστές, ποδηλάτες, οδηγούς αυτοκινήτων, ακόμη και casual ρουχισμό. Απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους παγκοσμίως, με έδρες στην Ταϋλάνδη, την Αμερική, την Ιαπωνία και φυσικά την Ιταλία. R.I.P. Sante.