ESF E-Ride Cooper & Carrier: Τα γνωρίσαμε από κοντά στην έκθεση (+Βίντεο)

ESF E-Ride Cooper & Carrier: Τα γνωρίσαμε από κοντά στην έκθεση (+Βίντεο)

- Ωφέλιμο φορτίο 200 και 250 κιλά.
- Οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου και δίπλωμα μοτοποδηλάτου.
- Χαμηλό κόστος χρήσης και φόρτιση σε οικιακή πρίζα.
- Δύο εκδόσεις, με μια ή δύο μπαταρίες και αυτονομία μέχρι 210 χιλιόμετρα.

ESF: Ηλεκτροκίνηση για όλους!

Ωφέλιμο φορτίο 200 και 250 κιλά

Στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 που πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα στο Metropolitan Expo είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να γνωριστούμε με τα E-Ride Cooper και Carrier, τις δύο προτάσεις της ESF για ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που οριακά μηδενίζουν το κόστος χρήσης.
Κάτι πολύ σημαντικό για τους επαγγελματίες μεταφορείς είναι – προφανώς – το πόσο βάρος μπορεί να κουβαλήσει το όχημά τους. Εδώ η ESF έχει κάνει σοβαρή δουλειά, καθώς το E-Ride Carrier (η τρίτροχη επιλογή) μπορεί να σηκώσει μέχρι 250 κιλά ωφέλιμου φορτίου, με τα 200 από αυτά να τοποθετούνται στην «καρότσα» του και άλλα 50 στη σχάρα μπροστά. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει o αρθρωτός μηχανισμός που κρατάει το πίσω μέρος (με τις δύο ρόδες) σταθερό, ανεξαρτήτως του μπροστινού, δίνοντας έτσι καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.
Από την άλλη το E-Ride Cooper είναι πιο μαζεμένο σε διαστάσεις, ένα κλασσικό δίτροχο ηλεκτρικό scooter, το οποίο όμως δεν χάνει από τις «κουβαλητικές» του ικανότητες, καθώς η πίσω σχάρα μπορεί να σηκώσει 150 κιλά και ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του και την μπροστινή σχάρα, με άλλα 50 κιλά περιθώριο.

Οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου και δίπλωμα μοτοποδηλάτου

Μάλιστα ο επαγγελματίας που θα επιλέξει κάποιο από αυτά τα μοντέλα της ESF δεν χρειάζεται καν να έχει δίπλωμα μοτοσυκλέτας, καθώς το μεν E-Ride Cooper με την τελική του να φτάνει τα 80 χλμ./ώρα μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα Α1 ή δίπλωμα αυτοκινήτου*, ενώ το E-Ride Carrier έχει τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, δηλαδή μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και από κάποιον που έχει μόνο δίπλωμα μοτοποδηλάτου! Αμέσως αυτό αυξάνει το εύρος των ανθρώπων μιας εταιρείας που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, κάνοντάς τα έτσι έναν δυνατό «σύμμαχο» στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το E-Ride Cooper εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 5.000W και το E-Ride Carrier με δύο ηλεκτροκινητήρες των 3.000W, για μια συνολική ισχύ 6.000W.

*Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να κατέχει το δίπλωμα αυτοκινήτου (Β) τουλάχιστον 6 χρόνια, να είναι 27 ετών και άνω και να παρακολουθήσει πέντε πρακτικά μαθήματα οδήγησης μοτοσυκλέτας.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χαμηλό κόστος χρήσης και φόρτιση σε οικιακή πρίζα

Βασικό κριτήριο όταν μιλάμε για μια επιχείρηση είναι η οικονομική βιωσιμότητα. Τα μεταφορικά οχήματα που χρησιμοποιεί λοιπόν θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος χρήσης. Εκεί τα ηλεκτρικά Scooter δεν έχουν αντίπαλο, καθώς η βενζίνη συνεχίζει και ακριβαίνει, ξεπερνώντας πλέον τα 2 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Από την άλλη το ρεύμα (αν και αυτό έχει ακριβύνει) συνεχίζει να αποτελεί μια κατά πολύ βιωσιμότερη επιλογή, ειδικά για ένα όχημα που «μαζεύει» αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο σε μεταφορές. Τα E-Ride Carrier και E-Ride Cooper μάλιστα εφοδιάζονται με αποσπώμενες μπαταρίες και μπορούν να φορτίσουν σε οικιακή πρίζα (χρόνος φόρτισης 5-7 ώρες), επιτρέποντας έτσι στην επιχείρηση να μπορεί να έχει σε ετοιμότητα τα οχήματά της χωρίς να χρειάζεται να κάνει ειδική εγκατάσταση φορτιστή.

Δύο εκδόσεις, με μια ή δύο μπαταρίες και αυτονομία μέχρι 210 χιλιόμετρα

Και τα δύο Scooter της ESF διατίθενται σε δύο εκδόσεις που διαφοροποιούνται ως προς τον αριθμό των μπαταριών τους. Έτσι τα ESF E-Ride Cooper 50 και ESF E-Ride Carrier 50 έχουν μια μπαταρία 72V/50AH, η οποία τους χαρίζει αυτονομία μέχρι 110 χιλιόμετρα, ενώ τα ESF E-Ride Cooper 100 και ESF E-Ride Carrier 100 έχουν δύο μπαταρίες 72V/50AH και η μέγιστη αυτονομία τους φτάνει τα 210 χιλιόμετρα!
Οι τιμές τους είναι οι εξής:
ESF E-Ride Cooper 50: 3.849 ευρώ
ESF E-Ride Cooper 100: 5.648 ευρώ
ESF E-Ride Carrier 50: 5.385 ευρώ
ESF E-Ride Carrier 100: 7.184 ευρώ