Brixton Layback

Brixton Layback

Brixton Layback

Brixton Layback

Brixton Layback

Brixton Layback

  • Brixton Layback
  • Brixton Layback
  • Brixton Layback

EICMA 2022 - Brixton Layback: Το πρώτο ηλεκτρικό της Brixton

Η Brixton αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό δίκυκλο στην EICMA, με το όνομα Layback. Μιλάμε για ένα όχημα σε επίπεδο πρωτότυπου, που αποτελεί μάλλον δήλωση για περαιτέρω εργασίες από την Brixton στην κατηγορία, πριν συστηθεί στην τελική του μορφή.

Δυνατές ρετρό αναφορές και καθαρή σχεδίαση

Το Layback ξεχωρίζει για τις σχεδιαστικές αναφορές τις σε κλασικές μοτοσυκλέτες: Από το στρογγυλό εμπρόσθιο φανάρι, μέχρι τους ακτινωτούς τροχούς, την απουσία πίσω ανάρτησης (ναι, είναι hardtail) και την χρήση ενός αμορτισέρ στην σέλα του αναβάτη, για… προφανείς λόγους. Ο όρος Layback που η Brixton χρησιμοποιεί για την ονομασία του μοντέλου, προέρχεται από το άθλημα του surfing: μπορεί όμως και να συνδεθεί, με την χαλαρότητα που προσφέρει η ξέγνοιαστη μετακίνηση και αυτή η ερμηνεία, είναι ίσως ακόμα πιο ταιριαστή για το ηλεκτρικό δίκυκλο.
 


Brixton Layback

Brixton Layback

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Όλα τα ηλεκτρικά «κρυμμένα» - Μπαταρία στο κέντρο, μοτέρ στον πίσω τροχό

Το Brixton Layback έχει όλα τα ηλεκτρολογικά του μέρη επιμελώς κρυμμένα από την κοινή θέα, με αποτέλεσμα την «καθαρή» σχεδίαση που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Η μπαταρία είναι περίκλειστη από το ατσάλινο πλαίσιο του Layback, ενώ από κάτω της βρίσκεται μια ευμεγέθης μεταλλική ποδιά, που ντουμπλάρει και ως πάτωμα για τα πόδια του αναβάτη. Το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού, έτσι όλα τα ηλεκτρικά μέρη του μοντέλου είναι χαμηλά, για το ανάλογο όφελος στο κέντρο βάρους. Η Brixton δεν έχει αποκαλύψει κανένα τεχνικό στοιχείο για την Layback, ούτε αυτονομία-ιπποδύναμη-τελική ταχύτητα και τα σχετικά, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
 

Ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός… τίποτα πίσω!

Το Layback έχει ανάρτηση μόνο στο εμπρός μέρος, με ένα ανεστραμμένο πιρούνι να επιτελεί τα ανάλογα καθήκοντα. Στο πίσω μέρος, δεν υπάρχει ανάρτηση, με το «ψαλίδι» να αποτελεί τμήμα του πλαισίου (hardtail κατασκευή). Πέρα από το ότι είναι απευθείας στιλιστική αναφορά στις μοτοσυκλέτες περασμένων δεκαετιών, η επιλογή αυτή σίγουρα χαμηλώνει το κόστος, άρα και την τιμή, του Layback.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »