Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία
Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία
Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία
Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία
  • Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία
  • Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία
  • Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία
  • Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία

Daytona Virtus 300: Ένα Scooter με Adventure στοιχεία

- Μαζεμένες διαστάσεις με θαρραλέο κινητήρα 26 ίππων - Θερμαινόμενα γκρίπ στον στάνταρ εξοπλισμό - LCD οθόνη 5 ιντσών με ένδειξη πίεσης ελαστικών - Φρένα J.Juan & αναρτήσεις Kayaba

DAYTONA: Εξουσιοδοτημένο service SYM-DAYTONA

Μαζεμένες διαστάσεις με θαρραλέο κινητήρα 26 ίππων

Η μόδα των πρακτικών καθημερινών Scooter με καταβολές Adventure στοιχείων έχει αρχίσει να κάνει ηχηρή σημάδια στον κόσμο του δικύκλου και η Daytona με το Virtus 300 δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της. Στα εσώψυχα του συναντάμε έναν τετραβάλβιδο, υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα των 300κ.εκ με 26 ίππους στις 8.250 στροφές ανά λεπτό και με ροπή 24Nm στις 7.000 στροφές ανά λεπτό. Στο Virtus συναντάμε ένα ρεζερβουάρ των 13,5 λίτρων με ανακοινώσιμη κατανάλωση τα 3,7λ/100χλμ προσφέροντας μία αυτονομία κοντά στα 350 χιλιόμετρα  με ένα γέμισμα. Η μετακίνηση μέσα στην πόλη και οι εκκινήσεις από στάση, γίνονται με σημαντικά αποθέματα ροπής σε χαμηλές-μεσαίες στροφές και διατηρώντας το ενδιαφέρον στις υψηλές. Καθώς η διήθηση είναι καθημερινό φαινόμενο στις πόλεις, οι μαζεμένες του διαστάσεις το βοηθούν να ελίσσεται περίτεχνα ανάμεσα από τα αυτοκίνητα συμβάλλοντας σε αυτό, το άμεσο κόψιμο του τιμονιού χωρίς να βρίσκει στα πόδια του αναβάτη. Από θέμα ύψους θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος αναβατών καθώς η απόσταση που δημιουργείται ανάμεσα σε σέλα και έδαφος είναι στα 800 χιλιοστά.

Θερμαινόμενα γκρίπ στον στάνταρ εξοπλισμό

Αναμφισβήτητα η εμφάνιση του Daytona Virtus 300 τραβάει τα βλέμματα με τις έντονες γωνίες και τους μπροστινούς  LED προβολείς που θυμίζουν βλέμμα μεγαλύτερης μοτοσικλέτας. Είμαι άγριο και το φωνάζει από όλες τις γωνίες των πλαστικών μερών που ντύνουν τα άκαμπτο πλαίσιο του. Η ενσωματωμένη σχάρα, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε 3 θέσεις, τα θερμαινόμενα γκρίπ σε 3 κλίμακες, η προεγκατεστημένη θέση για προβολείς ομίχλης και οι ρυθμιζόμενες μανέτες 5 θέσεων του προσδίδουν πόντους ευχρηστίας και εξοπλισμού, δεδομένο ότι αποτελεί από τις πιο οικονομικές προτάσεις στα 300κ.εκ των Scooter. Μιας και μιλάμε για έναν τύπο που του αρέσουν οι Urban Crossover καταστάσεις, το αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής που είναι τοποθετημένο πάνω σε καβαλέτα είναι υπεύθυνο για τις άνετες γωνίες που δημιουργούν στο πάνω μέρος του σώματός μας. Στο βασικό εξοπλισμό προσφέρεται ο συναγερμός ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα 10 δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση του ασύρματου κλειδιού, μιας και διαθέτει τεχνολογία keyless. Η ενσωματωμένη αλουμινένια σχάρα θα διευκολύνει την τοποθέτηση μιας βαλίτσας για επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο, εκτός αυτού που διαθέτει κάτω από το κάθισμα που χωράει ένα Full Face κράνος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LCD οθόνη 5 ιντσών με ένδειξη πίεσης ελαστικών

Το χαρισματικό Virtus 300 μεικτής χρήσης είναι εξοπλισμένο με μία LCD οθόνη 5 ιντσών απεικονίζοντας τις πληροφορίες του Scooter με φόντο το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας. Όταν κινούμαστε στα σοκάκια της πόλης ο οφθαλμός μας διακρίνει τις ευανάγνωστες ψηφιακές ενδείξεις που απαρτίζονται από ένδειξη ώρας, στροφόμετρου σε μορφή μπάρας, ταχύμετρο, ημερήσιο καταμετρητή χιλιομέτρων, θερμοκρασία κινητήρα και ένδειξη καυσίμου. Καθώς αποφασίζουμε να πάρουμε μία γρήγορη ανάσα από τις καθημερινές υποχρεώσεις, επιλέγουμε να κινηθούμε σε έκτος δρόμου τερέν για να δώσουμε σημασία και στις υπόλοιπες ενδείξεις που μας συντροφεύουν. Νοιώθεις ότι η εξωτερική θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει, η ένδειξη των θερμαινόμενων γκρίπ με τα τρία επίπεδα θα σας υπενθυμίσει ότι είναι ώρα να ζεσταθούν τα χέρια ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στο μετρητή θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Έπειτα, σκέφτεσαι να βγάλεις λίγο αέρα από τα λάστιχα για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και ο μετρητής πίεσης των ελαστικών πέφτει στο οπτικό σου πεδίο για να σε έχει πάντα ενημερωμένο με τα bar που έχεις μέσα. Η παροχή ρεύματος των 12V/10Ah και η θύρα USB δεν θα αφήσουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές χωρίς αποθέματα μπαταρίας.

Φρένα J.Juan & αναρτήσεις Kayaba

Η αίσθηση που αποπνέει στον τομέα της πέδησης είναι αξιοσημείωτη μιας και το περιβάλλουν αναρτήσεις της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά των 38 χιλιοστών και διαδρομή 90 χιλιοστά, καθώς πίσω είναι εξοπλισμένο με δύο αμορτισέρ αέρος-λαδιού με ξεχωριστό δοχείο εκτόνωσης ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση ελατηρίων. Η J.Juan έχει διαθέσει μία διέμβολη ακτινική δαγκάνα με δίσκο τύπου μαργαρίτα των 240 χιλιοστών και πίσω μία τετραέμβολη αντικριστή δαγκάνα με δίσκο των 220 χιλιοστών. Όταν ασκηθεί έντονη πίεση στις ρυθμιζόμενες μανέτες αναλαμβάνει έργο το σύστημα άμεσης προειδοποίησης προς τα οχήματα που ακολουθούν αναβοσβήνοντας γρήγορα τα φλας. Ο καμβάς για το Virtus 300 συμπληρώνεται με το σύστημα αντι-μπλοκαρίσματος των τροχών ABS, με διαστάσεις αυτών 110/70/13 μπροστά και 130/70/13 πίσω.

Η τιμή του είναι στα 3.995 ευρώ.