BMW R 1250 GS: Στο θρόνο του βασιλιά

BMW R 1250 GS: Στο θρόνο του βασιλιά

Για περισσότερα από 40 χρόνια ηγείται της κατηγορίας με όπλα του τη δίψα για κάθε διαδρομή σε άσφαλτο και χώμα, τον πλούσιο εξοπλισμό με άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης και φορτωμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Boxer κινητήρας με 136 άλογα, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και 3 riding modes.

Η αρχή της οικογένειας των GS έγινε το 1980 όταν κυκλοφόρησε το R80G / S και σήμερα η ναυαρχίδα είναι η εμβληματική R 1250 GS. Μια μοτοσυκλέτα που έχει θέσει τα θεμέλια της κατηγορίας και εξακολουθεί να την ορίζει προβληματίζοντας τον ανταγωνισμό και έχοντας μόνιμη θέση στα όνειρα των μοτοσυκλετιστών. Ένα από τα σημεία που κάνουν τη BMW R 1250 GS να ξεχωρίζει είναι φυσικά ο δικύλινδρος Boxer των 1.254 κ.εκ. που αποδίδει 136 ίππους και εξοπλίζεται με την τεχνολογία ShiftCam, που μεταβάλλει το χρονισμό και το βύθισμα των βαλβίδων εισαγωγής ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Διαθέτει στάνταρ Traction Control (DTC), διαφορετικές χαρτογραφήσεις απόδοσης καθώς και σύστημα πέδησης με Integral ABS Pro που συνεργάζεται με το εκάστοτε επιλεγμένο Riding Mode.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός

Ο κατάλογος του εξοπλισμού είναι πληρέστερος. Η ζελατίνα ρυθμίζεται πανεύκολα με το ένα χέρι ακόμα και εν κινήσει, ενώ πίσω της βρίσκεται η έγχρωμη TFT οθόνη των 6,5 ιντσών, που παρέχει πλήθος πληροφοριών με διάφορες απεικονίσεις και υπομενού που μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις επιλογές σου. Μάλιστα, με το Motorrad Connectivity, η οθόνη οργάνων αλληλοεπιδρά με το κινητό και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του κράνους σου. Βασικός εξοπλισμός είναι και τα LED φωτιστικά σώματα, που στρέφονται στο εσωτερικό της στροφής βελτιώνοντας την ορατότητα. Τα πίσω φλας είναι τεχνολογίας LED και αλλάζουν χρώμα, επιτρέποντας τον φωτισμό τόσο σε πορτοκαλί (φλας) όσο και σε κόκκινο (φώτα φρένου).
Στον στάνταρ εξοπλισμό, υπάρχει ασύρματο κλειδί και το σύστημα Hill Start Control, το οποίο υποβοηθά τόσο την στάση, όσο και την εκκίνηση κατά την διάσχιση ανωφερειών και έντονων κλίσεων. Το ABS Pro ρυθμίζει την ευαισθησία του ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας και προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια σε ολισθηρό οδόστρωμα, ή αν χρειαστεί να κάνετε απότομους ελιγμούς μέσα στη στροφή. Επιπλέον, έχει δυνατότητα απενεργοποίησης. Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύστημα Dynamic Brake Control, με το οποίο μειώνεται η ισχύς του κινητήρα όταν εντοπιστεί απότομο φρενάρισμα.

Πολλά έξτρα για να την κάνεις «τούμπανο» και έκδοση Adventure

Στον έξτρα εξοπλισμό θα βρει κανείς σέλες για κάθε ανάστημα, αλλά και την επιλογή θερμαινόμενης σέλας για αναβάτη και συνεπιβάτη, καθώς και κιτ ανύψωσης τιμονιού κατά 30 χιλιοστά. Επίσης, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει τις «Pro» χαρτογραφήσεις, που παραμετροποιούνται από τον ίδιο, αλλά και την ρύθμιση φρένου κινητήρα, ενώ  υπάρχουν και πολλά αξεσουάρ όπως προβολείς ομίχλης, βαλίτσες θερμαινόμενα γκριπ, χούφτες, προστατευτικά κάγκελα, έλεγχο πίεσης ελαστικών, cruise control και πολλά άλλα. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει στη διάθεσή του 4 πακέτα εξοπλισμού (Comfort, Dynamic, Enduro και Touring), τα οποία μπορεί να συνδυάσει.
Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τους πιο αιτητικούς λάτρεις της περιπέτειας υπάρχει και η έκδοση Adventure με ακτινωτές ζάντες και μεγάλο ρεζερβουάρ 30 λίτρων (20 λίτρα για την «απλή» έκδοση.



Η τιμή της BMW R 1250 GS ξεκινά από τις 18.700 ευρώ και συνοδεύεται από 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »