net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Christini AWD 300

Christini AWD 300

Christini AWD 450

Christini AWD 450

Christini: Νέες δικίνητες μοτοσικλέτες!

Μετά από χρόνια ενασχόλησής του με το σύστημα που περνά τη δύναμη του κινητήρα και στον εμπρός τροχό, ο Αμερικανός Steve Christini αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να δημιουργήσει τις δικές του μοτοσικλέτες η τιμή των οποίων ξεκινά λίγο πάνω από τα… 5.000 ευρώ!

 
Ο Christini ασχολείται χρόνια με το σύστημα κίνησης του εμπρός τροχού το οποίο και πωλούσε ως κιτ για μοντέλα της Honda και της KTM.
Το Christini AWD, που μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του αναβάτη, είναι ένα σύστημα που αποτελείται από άξονες και γρανάζια και βρίσκεται κυρίως μέσα στο σκελετό και το λαιμό του πλαισίου της μοτοσικλέτας.
Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 6,8 κιλά και σύμφωνα με τον κατασκευαστή η απώλεια ισχύος από τις επιπλέον τριβές είναι μόλις ένα τοις εκατό!

Τα μοντέλα της Christini θα είναι αρχικά δύο: ένα με τετράχρονο κινητήρα της Honda στα 450 και ένα με 300άρη δίχρονο της Gas Gas. Το πρώτο, Christini AWD 450, θα είναι η βασική έκδοση με την τιμή του, όπως είπαμε και νωρίτερα, να βρίσκεται λίγο πάνω από τα 5.100 ευρώ, κάτι που για την αγορά της Αμερικής το φέρνει σε απευθείας αντιπαράθεση με τα χωμάτινα μοντέλα των περισσότερων κατασκευαστών. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα παράγεται και σε έκδοση δρόμου.
Για τους πιο απαιτητικούς που έχουν το βλέμμα τους και στους αγώνες, η εταιρία προσφέρει το Christini AWD 300 με το δίχρονο μοτέρ, ακριβά αγωνιστικά περιφερειακά και τιμή που ανέρχεται κοντά στα 6.700 ευρώ.
Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος παραγωγής και πώλησης δικαιολογείται από τη συνεργασία του αμερικανού με κινέζικα εργοστάσια με την παραγωγή των μηχανικών μερών να πραγματοποιείται στη χώρα της Ασίας και την τελική συναρμολόγηση να λαμβάνει μέρος στις Η.Π.Α, όπου γίνεται και η τοποθέτηση του συστήματος κίνησης στον εμπρός τροχό.
«Σχεδιάζουμε την έναρξη της παραγωγής των δικών μας μοτοσικλετών εδώ και χρόνια και πιστεύουμε ότι οι νέες τιμές θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους αναβάτες να απολαύσουν την εμπειρία και την ποιότητα που προσφέρει το AWD. Προς το παρόν πουλάμε τις μοτοσικλέτες μας στις Η.Π.Α. και σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και με τη διάθεση ενός πλήρως εργοστασιακού Christini AWD περιμένουμε να αυξήσουμε δραματικά την πρόσβαση των αναβατών στις μοτοσικλέτες μας.», δήλωσε ο Αμερικάνος προσθέτοντας: «Το σύστημά μας έχει δοκιμαστεί στους αγώνες, είναι πολύ ανθεκτικό και έχει πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στο εξωτερικό με αρκετή επιτυχία».

Στόχος του Christini είναι η παραγωγή 150 μοτοσικλετών για τη φετινή χρονιά και οι 500 μονάδες για τον επόμενο χρόνο, με το νούμερο αυτό να φτάνει τις 2.000 στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ