LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Χιλιάδες θεατές στα πρώτα crash test στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία και παρουσία χιλιάδων θεατών ολοκληρώθηκαν στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης τα πρώτα crash test αυτοκινήτων στη χώρα μας, τα οποία διοργάνωσε το περιοδικό Auto Τρίτη με τη βοήθεια της DEKRA Γερμανίας στο πλαίσιο ενός 5ήμερου αφιερωμένου στην οδική ασφάλεια.

 
Τα crash test πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα στάνταρ της DEKRA Γερμανίας. Αναλυτικότερα οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο συγκρούσεις αυτοκινήτων σε σταθερό εμπόδιο, μία σύγκρουση μοτοσικλέτας σε αυτοκίνητο καθώς και ανατροπή φορτίου φορτηγού, το οποίο δεν ήταν σωστά δεμένο, πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σημειώνουμε ότι η Dekra είναι ο μεγαλύτερος φορέας πραγματογνωμόνων στην Ευρώπη. Ανάμεσα στις δραστηριότητες της περιλαμβάνονται τεχνικοί έλεγχοι 22.000.000 αυτοκινήτων το χρόνο ενώ παράλληλα είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει ιδιόκτητο κέντρο για δοκιμές πρόσκρουσης.

Σημαντική ήταν και η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πραγματοποίησε επίδειξη σωστού τρόπου κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο.

Στόχος του όλου εγχειρήματος ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα οδικής ασφάλειας, τομέας που πρωτοπορεί η autotriti τα τελευταία 20 χρόνια.

Στο μοναδικό γεγονός παρευρέθησαν πλήθος πολιτικών, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας Άρης Σταθάκης, οι βουλευτές Μαγκριώτης και Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (16-20 Σεπτεμβρίου) διεξήχθησαν παράλληλα, επίσης για πρώτη φορά στη χώρα μας, εκατοντάδες test drive με 85 καινούργια και εντυπωσιακά μοντέλα.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ