5 σημάδια που δείχνουν ότι τα λάστιχά σου είναι για πέταμα

5 σημάδια που δείχνουν ότι τα λάστιχά σου είναι για πέταμα

Είσαι σίγουρος ότι τα ελαστικά σου αντέχουν ακόμα; Δες τώρα πώς θα αναγνωρίσεις τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να τα πετάξεις και να βάλεις καινούργια.

5 σημάδια που δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις λάστιχα.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τα ελαστικά μας σε καλή κατάσταση. Το σημείο του ελαστικού που έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα είναι μόλις μερικά τετραγωνικά εκατοστά και για να μας προσφέρουν τα μέγιστα επίπεδα πρόσφυσης, πρέπει να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο τακτικός έλεγχος των πιέσεων εγγυάται τη σωστή λειτουργία και κατ`επέκταση την ασφάλεια του αναβάτη, αλλά και τη μεγάλη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου φθείρονται, η απόδοσή τους πέφτει και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Ευτυχώς, όμως, βρίσκονται σε κοινή θέα και σε αντίθεση με κάποιο εξάρτημα κρυμμένο στα έγκατα του κινητήρα, μπορούμε να κάνουμε έλεγχο της φθοράς τους με το μάτι. Ας δούμε 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασης.


1. Δείκτης φθοράς




Το πρώτο πράγμα που μπορείς να ελέγξεις είναι ο δείκτης φθοράς του ελαστικού (ΤWI - Tyre Wear Indicator). Στα τοιχώματα των ελαστικών υπάρχει ένα τρίγωνο, που «δείχνει» προς μια γραμμή - λωρίδα από λάστιχο, η οποία βρίσκεται κατά μήκος του ελαστικού. Αν η γραμμή αυτή είναι στο ίδιο επίπεδο με τα αυλάκια της χάραξης, έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασης. Επίσης, μπορείς με ένα παχύμετρο να μετρήσεις μόνος σου το βάθος των αυλακιών. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,6 χιλιοστά σε όλη την επιφάνεια του ελαστικού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »