• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για 3ήμερο

4 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για 3ήμερο

Δες εδώ πώς θα προετοιμαστείς σωστά και θα απολαύσεις το 3ήμερο που έρχεται.

Τσέκαρε τη μοτοσυκλέτα

Ο καλύτερος τρόπος για να αποδράσεις και να ευχαριστηθείς το 3ήμερο είναι φυσικά το ταξίδι με μοτοσυκλέτα. Πριν ξεκινήσεις όμως, είναι σημαντικό να σιγουρευτείς ότι η μοτοσυκλέτα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που θα φορτώσεις τις αποσκευές σου, ώστε να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά:Πριν ξεκινήσεις τις πασχαλινές σου περιπέτειες, αφιέρωσε λίγο χρόνο και κάνε μερικούς απλούς ελέγχους. Αρχικά, τσέκαρε την πίεση και την φθορά των ελαστικών. Αν σκοπεύεις να φορτώσεις πολύ τη μοτοσυκλέτα ή/και να έχεις δεύτερο άτομο, ίσως χρειαστεί να αυξήσεις λίγο την πίεση των ελαστικών. Στο εγχειρίδιο χρήστη θα δεις ακριβώς τις σωστές πιέσεις για κάθε περίπτωση. Επίσης, μπορείς να σφίξεις λίγο την προφόρτιση του αμορτισέρ για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη συμπεριφορά. Επόμενος έλεγχος είναι αυτός της στάθμης του ψυκτικού υγρού. Η σωστή ψύξη του κινητήρα είναι ζωτικής σημασίας, αφού μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Συμπλήρωσε ψυκτικό υγρό, αν χρειάζεται και κάνε ακόμα έναν προληπτικό έλεγχο της στάθμης, αφού φτάσεις στον προορισμό σου. Πριν την αναχώρηση είναι καλό να τσεκάρεις τη στάθμη λαδιού και να συμπληρώσεις αν χρειάζεται. Τέλος, σιγουρέψου ότι τα φώτα και τα φλάς της μοτοσυκλέτας λειτουργούν όπως πρέπει, ενώ είναι καλή ιδέα να έχεις μαζί σου ανταλλακτικές λάμπες σε περίπτωση που κάποια καεί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δες τον καιρόΟ καιρός αποδείχθηκε ιδιαίτερα άστατος τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Πριν ξεκινήσεις τσέκαρε τις προγνώσεις για όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις, ώστε να ξέρεις τι θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Ακόμα και αν προβλέπεται ηλιοφάνεια, είναι ίσως καλό να έχεις μαζί σου ένα σετ αδιάβροχα, για να αντιμετωπίσεις μια ξαφνική μπόρα. Το βάρος τους είναι ελάχιστο και δεν πιάνουν πολύ χώρο. Μακάρι να μη χρειαστούν, αλλά αν βρέξει ξαφνικά θα είσαι οργανωμένος και δεν θα έχεις πρόβλημα. Κανείς δεν θέλει να οδηγεί βρεγμένος. Στόχος είναι να απολαύσεις το ταξίδι και όχι να ταλαιπωρηθείς, οπότε τα αδιάβροχα μπορεί να κάνουν τη διαφορά.   

Σωστό φόρτωμαΥπάρχουν πολλοί τρόποι να αυξήσεις τις μεταφορικές ιδιότητες της μοτοσυκλέτας σου. Κεντρική και πλαϊνές βαλίτσες, tank bag ή σαμάρια σου δίνουν τη δυνατότητα να φορτώσεις όλα σου τα πράγματά, για να μη σου λείψει τίποτα. Κατά την αγορά τους, σιγουρέψου ότι είναι κατάλληλες για τη μοτοσυκλέτα σου, στηρίζονται σωστά και ασφαλίζουν καλά στις βάσεις τους. Αν ξεκουμπώσουν εν κινήσει και πέσουν στο οδόστρωμα είναι πολύ πιθανό να καταστραφούν και φυσικά θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους χρήστες στου δρόμου. Φανταστείτε σύγκρουση ενός αυτοκινήτου (πόσο μάλλον μιας μοτοσυκλέτας) με μια βαλίτσα 30-35 κιλών. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράσεις εξίσου το βάρος στις πλαϊνές βαλίτσες ή τα σαμάρια και απέφυγε να βάλεις μεγάλο βάρος σε top case και tank bag. Έτσι κρατάς το κέντρο βάρους χαμηλά και δεν διαταράσσεις σε επικίνδυνο βαθμό την ισορροπία της μοτοσυκλέτας. Αν έχεις ογκώδη αντικείμενα, που δεν χωρούν στις βαλίτσες, φρόντισε να τα δέσεις σωστά με ειδικούς ιμάντες ή χταπόδια. Αν εξέχουν πολύ από τη μοτοσυκλέτα, έχε το νου σου όταν περνάς ανάμεσα από αυτοκίνητα. Επίσης, κάθε κατασκευαστής αναφέρει το μέγιστο βάρος σε κιλά που επιτρέπεται να σηκώσει η μοτοσυκλέτα. Για την ασφάλειά σου είναι καλό να μην ξεπεράσεις αυτό το όριο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »