net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμές στις 30-31 Οκτωβρίου πραγματοποίησε η Kawasaki στην Jerez σύμφωνα με το χειμερινό της πρόγραμμα.

WSBK-Kawasaki: Συνέχεια δοκιμών

Συνεχίζει τις δοκιμές για τη νέα σεζόν η Kawasaki. Τόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής Tom Sykes όσο και ο δεύτερος αναβάτης της ομάδας, Loris Baz, βρέθηκαν για δύο μέρες στην πίστα της Jerez.

 
Με τον καιρό να παραμένει καλός όλο το διήμερο (30-31 Οκτωβρίου) η εργοστασιακή ομάδα της ιαπωνικής εταιρίας συνέχισε την εξέλιξη της μοτοσικλέτας για την επόμενη σεζόν, δείχνοντας ότι κανένας δεν πρέπει να επαναπαύεται στις δάφνες του.

Ο Sykes συμπλήρωσε συνολικά 160 γύρους (!) στο ισπανικό σιρκουί δοκιμάζοντας διαφορετικά set up για το ZX-10R, σε συνθήκες αγώνα, ενώ ο ομόσταυλός του, που συνεχίζει την αποθεραπεία, έφτασε συνολικά του 115-120 γύρους εστιάζοντας στον γενικότερο ρυθμό του με τη μοτοσικλέτα της Kawasaki. Ταχύτερος γύρος για τον Sykes το 1:40,4 ενώ Baz «κατέβηκε» μέχρι το 1:41,2. Οι δύο αναβάτες δοκίμασαν επίσης νέα εξαρτήματα για τις μοτοσικλέτες τους τα οποία θα χρησιμοποιήσουν τη νέα σεζόν.

«Αυτό το διήμερο τεστ πήγε πολύ καλά και είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που κύλησε. Βελτιώσαμε την αίσθηση του Ninja ZX-10R και πλέον νιώθω πολύ πιο άνετα μαζί του. Φεύγω από τις δοκιμές με καλή ψυχολογία γιατί ολοκληρώσαμε πολλούς γύρους και κάναμε πάρα πολλή δουλειά. Εύσημα πρέπει να δώσω σε όλη την ομάδα γιατί εργάστηκαν πυρετωδώς ξανά κατά τη διάρκεια των δοκιμών…Αν ήταν να αγωνιστώ αύριο θα το έκανα με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και γενικά νιώθω καλύτερα και πιο ήρεμος πάνω στη μοτοσικλέτα, ειδικά σε αποστάσεις αγώνα. Δεν εστιάσαμε στους χρόνους αλλά κάναμε κάποιους πολύ γρήγορους γύρους εδώ με ελαστικά αγώνα. Όλα πήγαν πολύ καλά και θα επιστρέψω σπίτι ευτυχισμένος!», δήλωσε ο Sykes μετά την ολοκλήρωση τω δοκιμών.

Από τη μεριά του ο Loris Baz δήλωσε: «Αν και δεν έκανα τους ίδιους γύρους με τον Tom, ήταν ένα μεγάλο τεστ για μένα. Ήθελα να προστατεύσω την πλάτη μου γιατί δεν είμαι ακόμη 100% έτοιμος. Όλα πήγαν πολύ καλά και ο καιρός μας έδωσε τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψουμε. Αυτή η πίστα μου αρέσει και είναι πάντα ωραίο να οδηγώ εδώ. Έκανα, νομίζω 60 γύρους χθες και άλλους 50-55 σήμερα. Σήμερα (σ.σ. χθες) πήγε καλά γιατί νομίζω ήμουν λίγο περισσότερο επιθετικός με τη μοτοσικλέτα την πρώτη μέρα. Το πρωί είχα μια πτώση με πολύ λίγα χιλιόμετρα αλλά είχα καλή πρόοδο το απόγευμα καθώς δοκιμάσαμε πολλά καλά πράγματα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με πέρσι και νιώθω πολύ καλά για τις επόμενες δοκιμές-και έχουμε να κάνουμε αρκετές αυτό τον χειμώνα!»

Ικανοποιημένος με την εξέλιξη του διήμερου ήταν και ο υπεύθυνος του πληρώματος του Tom Sykes, Marcel Duinker: «Οι δοκιμές μας πήγαν καλά. Κατά το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν καταλάβαμε ότι υπάρχουν κάποιοι τομείς στους οποίους πρέπει να δουλέψουμε αλλά με τόσο λίγο χρόνο μεταξύ των αγώνων και με το πρωτάθλημα ακόμη ανοιχτό, δεν είχαμε πραγματικά την ευκαιρία να το κάνουμε…είχαμε κάποια καλά σημεία αναφοράς από τον πρόσφατο αγώνα εδώ και με τις αλλαγές που πραγματοποιήσαμε στη μοτοσικλέτα είδαμε βελτιώσεις από την πρώτη κιόλας ημέρα. Σήμερα (σ.σ. χθες), η δοκιμή επικεντρώθηκε στη λειτουργία των συστημάτων και από κάποια νέα εξαρτήματα (που δοκιμάσαμε) βρήκαμε καθαρό όφελος.»

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ