net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ευχαριστημένος έμεινε ο Βρετανός αναβάτης της Kawasaki, κατά τις δοκιμές στο Aragon, δείχνοντας παράλληλα να έχει επανέλθει πλήρως από το ατύχημά του.

Kawasaki Aragon Test: Όλα βαίνουν καλώς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της Kawasaki στην πίστα Aragon της Ισπανίας με τους Tom Sykes και Loris Baz να δείχνουν έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα.

 

Οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ZX-10R με τα νέα «πακέτα» βελτιώσεων από την ιαπωνική εταιρία και επίσης σημαντικά να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται για τον δεύτερο γύρο του παγκόσμιο πρωταθλήματος superbike που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου, στην ίδια πίστα, περισσότερο από ένα μήνα μετά τον πρώτο και συναρπαστικό αγώνα στην Αυστραλία. Στο τριήμερο τεστ στην ισπανική πίστα η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki βρήκε ιδανικές συνθήκες τις δύο πρώτες ημέρες ενώ την τελευταία ημέρα έβρεξε με αποτέλεσμα ο ρυθμός προόδου των δοκιμών να ανακοπεί.

Ο Βρετανός ήταν ο ταχύτερος από τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες με καλύτερο χρόνο το 1.57.2. Συμπλήρωσε αρκετούς γύρους στο ισπανικό σιρκουί αξιολογώντας παράλληλα νέα μέρη για το πλαίσιο αλλά και τον κινητήρα του ZX-10R και έδειξε ευχαριστημένος τόσο για την ταχύτητα της μοτοσικλέτας όσο και για την φυσική του κατάσταση O Sykes, όπως δήλωσε και ο ίδιος, δείχνει να έχει συνέλθει σε μεγάλο βαθμό μετά και το ατύχημα που είχε-πριν την έναρξη του πρωταθλήματος-κατά το οποίο έσπασε τον αριστερό καρπό του αλλά και τρία πλευρά.

«Νομίζω πως ο καρπός μου έχει επανέλθει κατά 80% και τα πλευρά μου κατά 98%, οπότε αυτό είναι καλό. Ήμουν σε θέση να οδηγήσω ξανά τη μοτοσικλέτα χωρίς πολλούς περιορισμούς. Είχαμε λίγη βροχή το τελευταίο απόγευμα αλλά είχαμε τελειώσει σχεδόν με τα πάντα ήδη από τη δεύτερη ημέρα. Είχαμε σκοπό να κάνουμε δύο δοκιμές μεγαλύτερης διάρκειας σήμερα με διαφορετικά set up (την τρίτη και τελευταία ημέρα) αλλά η βροχή μας διέκοψε. Έχουμε κάνει πολλούς γύρους σε αυτή την πίστα με τα ελαστικά μας και έχουμε ακόμη ολόκληρο το Σαββατοκύριακο για να τσεκάρουμε την τελική κατάσταση με τα ελαστικά για τον αγώνα. Από αυτό το τεστ αποκοιμίσαμε και κάποια οφέλη όσον αφορά στην απόδοση (της μοτοσικλέτας).», δήλωσε ο Βρετανός.

Ευχαριστημένος από τις βελτιώσεις στην μπροστινή ανάρτηση της μοτοσικλέτας του παρουσιάστηκε και ο Baz ο οποίος, κατά τη διάρκεια των δοκιμών εστίασε τις προσπάθειές του στη σταθερότητα στην απόδοση και όχι στους απόλυτους χρόνους.

«Προσπάθησα να βελτιώσω την αίσθηση που έχω σε αυτή την πίστα και κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα με την εμπρός ανάρτηση. Σήμερα θέλαμε να συγκεντρωθούμε στο πίσω μέρος αλλά άρχισε να βρέχει νωρίς το απόγευμα, οποότε δεν κάναμε όλα όσα θέλαμε. Αλλά, σε ό,τι και αν δοκιμάσαμε είδαμε σημαντική βελτίωση…Έμπαινα στις στροφές κρατώντας αρκετά (βαθιά) τα φρένα και αυτό ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Δοκίμασα επίσης και ένα set up για τις κατατακτήριες δοκιμές.», δήλωσε ο Γάλλος μετά την ολοκλήρωση του τεστ.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ