net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Livia Lancelot η οποία είναι μόλις 26 ετών.

Από τον αγώνα της Γαλλίδας στην Ταϊλάνδη.

Livia Lancelot: Έγραψε ιστορία στο Π.Π. ΜX

Ιστορία έγραψε η Γαλλίδα Livia Lancelot στον γύρο του Π.Π. ΜΧ που πραγματοποιήθηκε στη Ταϊλάνδη καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά βαθμό αγωνιζόμενη με άντρες.

 
Η Γαλλίδα φαίνεται πως έχει μια τάση στο να γράφει ιστορία! Πέρα από τον πρώτο βαθμό που κατάφερε να κατακτήσει στον 2ο αγώνα της κατηγορίας MX2 του Π.Π. ΜΧ η Lancelot είναι και η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια MX στις γυναίκες κατακτώντας τον τίτλο του 2008-πριν από αυτό ήταν παγκόσμιο Κύπελλο. 

Η 26χρονη Lancelot, πέρα από τον 1ο Γύρο του Π.Π. ΜΧ Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ στις 3 Μαρτίου (3η στην παγκόσμια κατάταξη) δεν είχε τρέξει σε άλλον αγώνα τους τελευταίους εννέα μήνες (!) και πέρασε σχεδόν όλο αυτό το διάστημα αναρρώνοντας από μια εγχείρηση στο γόνατο και το χειμώνα προετοίμασε τον εαυτό της για το διάσημο αγώνα enduro στο Touquet, της Γαλλίας. Εκεί το ταλέντο της έλαμψε για άλλη μια φορά  αφού ανάμεσα σε 1.000 αναβάτες κατάφερε να τερματίσει στην 39η θέση!

Η επιτυχία για τη Γαλλίδα στον γύρο του Π.Π. ΜΧ στην Ταϊλάνδη ήρθε με την δική της ομάδα (Team One One Four) η οποία υποστηρίζεται από την Kawasaki Ευρώπης. H Lancelot κατέβηκε στον αγώνα με σκοπό να βελτιωθεί για τους επόμενους γύρους του Π.Π. ΜΧ Γυναικών και ο βαθμός, όπως δήλωσε και η ίδια αργότερα, δεν ήταν κάτι που περίμενε. Η επιτυχία της ήρθε στο 2ο αγώνα της ημέρας. Αντίθετα με αρκετούς αναβάτες που εγκατέλειψαν, η Lancelot κατάφερε να συνεχίσει την προσπάθεια της και αν δεν κινήθηκε στους χρόνους που σημείωναν οι υπόλοιποι τερμάτισε στη 20η θέση παίρνοντας τον βαθμό που την (ξανα)βάζει στα βιβλία της ιστορίας. Στον πρώτο αγώνα η Lancelot τερμάτισε στην 28 θέση. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Γαλλίδα τρέχει στη συγκεκριμένη πίστα.

«Όταν  έχεις συνηθίσει να αγωνίζεσαι για τη νίκη δεν είναι εύκολο να έρχεσαι σε έναν αγώνα και να δίνεις μάχη για τις τελευταίες θέσεις, αλλά ήμουν ψυχολογικά έτοιμη για αυτό και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου! Τρέχω στα GP εδώ και 10 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τόσο δύσκολη πίστα. Υπήρχαν τόσα σαμαράκια στην πίστα στον δεύτερο αγώνα που φοβόμουν να κάνω κάποια άλματα. Βελτίωνα την οδήγησή μου και τους χρόνους μου όλο το Σαββατοκύριακο και πήρα πολύ καλές συμβουλές από τους Γάλλους αναβάτες που με βοήθησαν να βρω τις σωστές γραμμές και να δοκιμάσω τα μεγάλα άλματα. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και ο βαθμός που πήρα στον δεύτερο αγώνα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ειλικρινά δεν περίμενα να κερδίσω κανένα βαθμό, αλλά τελείωσα τον δεύτερο αγώνα και αυτό ήταν αρκετό για να πάρω τον βαθμό. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο οδηγώντας σε μια τόσο δύσκολη πίστα. Ήταν καλό για την ψυχολογία μου και είμαι σίγουρη ότι θα είμαι πιο δυνατή για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος των Γυναικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου και με βοήθησαν να είμαι εκεί… Αυτό το GP θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου…», δήλωσε η Γαλλίδα μετά την επιτυχία της.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ