net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

40 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την παρουσίαση του πρώτου Kawasaki που έφερε το γράμμα Ζ.

Το πρώτο Ζ που κυκλοφόρησε, το 1972, έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του καθώς ήταν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που είχε παρουσιαστεί.

Το Ζ1300 είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές μοτοσικλέτες της Kawasaki. Με βάρος 296 κιλά (στεγνό!) και 120 ίππους εντυπωσίαζε στο πέρασμά της.

Σαράντα χρόνια Kawasaki «Ζ»

Τέσσερις 10ετίες ζωής συμπληρώνει φέτος το πιο χαρακτηριστικό, ίσως, γράμμα για την ιστορία της Kawasaki. Το «Ζ» γίνεται 40 ετών και η Kawasaki το γιορτάζει με μία σειρά από δραστηριότητες.

 
To πρώτο Ζ (Ζ1 όπως ονομάζεται) εμφανίστηκε το 1972 και έκανε αμέσως αίσθηση στο μοτοσικλετιστικό κοινό τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο φυσικά και με τις επιδόσεις του. Ο 4κύλινδρος κινητήρας έφερε δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και από 903 κ.εκ. απέδιδε 82 ίππους ήταν, δηλαδή, ο ισχυρότερος κινητήρας εκείνης της εποχής. Από τότε το γράμμα Ζ χρησιμοποιήθηκε και σε άλλα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρίας με πιο γνωστό από αυτά το Ζ1300 με τον 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 120 ίππων και 1.286 κ.εκ.. Στη σύγχρονη εποχή, το “Ζ” έκανε την εμφάνισή του το 2003 με την παρουσίαση του δημοφιλούς μοντέλου των 1000 κ.εκ., ενώ ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε το Ζ750 που έτυχε επίσης θερμής υποδοχής από το κοινό.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την γέννηση των Ζ και η Kawasaki σκοπεύει να το γιορτάσει με μία σειρά από δραστηριότητες με αποκορύφωση το event που θα πραγματοποιηθεί στην INTERMOT τον ερχόμενο Οκτώβριο, στην Κολωνία.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ