70 χρόνια γιορτάζει η Kawasaki το Σεπτέμβριο

70 χρόνια γιορτάζει η Kawasaki το Σεπτέμβριο

Ένα σημαντικό ορόσημο για τους Ιάπωνες έρχεται το φθινόπωρο, καθώς η Kawasaki κλείνει 70 χρόνια στο χώρο των μοτοσυκλετών.

H ιστορία της Kawasaki ξεκινάει το 1878, όταν ο Shozo Kawasaki ίδρυσε την Kawasaki Tsukiji Shipyard στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η εταιρεία ασχολήθηκε αρχικά με την ναυπήγηση σκαφών, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στην κατασκευή πολλών διαφορετικών πραγμάτων (συμπεριλαμβανομένων και αεροπλάνων). Φτάνοντας στη δεκαετία του 1960 οι "πράσινοι" μπήκαν πλήρως στο χώρο των μοτοσυκλετών. Η πρώτη εξ αυτών κατασκευάστηκε το 1962 και η Kawasaki Motorcycle Co. Ltd ιδρύθηκε επίσημα το 1963. Όμως η ιστορία τους ξεκινάει λίγο πιο πίσω, το 1953, όταν η Kawasaki ξεκίνησε να κατασκευάζει κινητήρες μοτοσυκλετών, υπό το όνομα Kawasaki Machine Works.



Το 1966 η Kawasaki αποφάσισε να περάσει τον Ειρηνικό, έφτασε στις Η.Π.Α. και, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα εκείνης της αγοράς εκείνη την εποχή, αποφάσισε να επικεντρωθεί σε μια "τοπική πολιτική" βγάζοντας μοντέλα στοχοπροσηλωμένα στις Η.Π.Α. όπως το Α1 Samurai 250, to Η1 Mach II και φυσικά το Z1 900. Το 1974 η Kawasaki άνοιξε ένα εργοστάσιο στο Lincoln της Nebraska και αυτό αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο οποιουδήποτε Ιάπωνα κατασκευαστή για οτιδήποτε μηχανοκίνητο στις Η.Π.Α. Μάλιστα το εργοστάσιο συνεχίζει να λειτουργεί το 2023, απλά πλέον κατασκευάζει τα Jet Ski της Kawasaki

Με την Κawasaki να γιορτάζει αυτό το πολύ σημαντικό ορόσημο (καθώς πολλοί κατασκευαστές που ξεκίνησαν την ίδια εποχή έχουν εξαφανιστεί ή έχουν αλλάξει ιδιοκτήτη μετά από χρόνια περιπετειών) και με φήμες για πολλά υποσχόμενα νέα μοντέλα, θα πρέπει να περιμένουμε με ανυπομονησία την EICMA του 2023.