BMW R 18 Transcontinental: Με οθόνη 10,25 ιντσών και ηχοσύστημα Marshall

BMW R 18 Transcontinental: Με οθόνη 10,25 ιντσών και ηχοσύστημα Marshall

Όταν η βασιλική άνεση συναντά την υψηλή τεχνολογία υπό τη μελωδία ενός 1800άρη boxer, γεννιέται η BMW R 18 Transcontinental για να σε ταξιδέψει ως τα πέρατα του κόσμου.

Πληθωρική bagger που θα σε πάει σε κάθε γωνιά της γης.

Με αφετηρία την R 18 με τον πληθωρικό Boxer των 1800 κυβικών, η BMW δημιούργησε την R 18 Transcontinental, μια αμιγώς τουριστική έκδοση ικανή να σε ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης. Έχουμε να κάνουμε με μια επιβλητική bagger με τη μεγάλη μάσκα να κυριαρχεί στο εμπρός μέρος όπου φιλοξενείται ο εμπρός προσαρμοζόμενος προβολέας, που φωτίζει μέσα στη στροφή και οι προβολείς ομίχλης. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, συναντάμε το ρεζερβουάρ σε σχήμα δάκρυ, τις πολυθρονάτες σέλες και τις μεταλλικές πλαϊνές βαλίτσες με τα τελικά των εξατμίσεων από κάτω τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Βασιλικές ανέσεις και οθόνη 10,25 ιντσών

Η δερμάτινη σέλα δύο επιπέδων με το πλούσιο αφρώδες υλικό, μοιάζει με θρόνο και προσφέρει άνεση ανεξάρτητα από τη διάρκεια της διαδρομής. Ευρύχωρη, με μαλακή υφή που δεν κουράζει και ουσιαστικά βυθίζεσαι μέσα σε αυτή, με την μέση να απολαμβάνει επιπλέον στήριξης. Το ύψος της στα 740 χιλιοστά δίνει εύκολη πρόσβαση και με τα δύο πόδια στο έδαφος, για ευκολότερο χειρισμό με σταματημένη τη μοτοσυκλέτα. Ο συνοδηγός θα εκτιμήσει δεόντως τις δυνατότητες φιλοξενίας της R 18 Transcontinental, χάρη στην άνετη δερμάτινη πλάτη και τον άπλετο χώρο για τα χέρια και τα πόδια του.   
Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα high-end «πιλοτήριο» που θυμίζει εσωτερικό αυτοκινήτου. Στο επάνω μέρος ενσωματώνονται 4 στρογγυλά όργανα αναλογικού τύπου, ταχύμετρο, στροφόμετρο, δείκτης βενζίνης και ποσοστό υπολειπόμενης ισχύος, με μια έγχρωμη TFT οθόνη 10,25 ιντσών από κάτω, η οποία έχει άπειρες λειτουργίες καθώς και δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphone για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, ενώ μέσω της εφαρμογής BMW Motorrad Connected έχεις πρόσβαση σε real-time πλοήγηση. Για τη διασκέδαση του αναβάτη, η Transcontinental είναι εξοπλισμένη με ηχοσύστημα της δημοφιλούς Marshall, με δύο ποιοτικά ηχεία και δυνατότητα αναβάιμισης. Η διαχείριση όλων των παραπάνω γίνεται εύκολα από τους διακόπτες και τον περιστρεφόμενο δακτύλιο που βρίσκονται στο αριστερό μέρος του τιμονιού, χωρίς να  αποσπάται η προσοχή σου από τον δρόμο.

1800 κυβικά, 3 riding modes και όπισθεν

Η μοναδικότητα της R 18 Transcontinental ενισχύεται και από τον εντυπωσιακό, δικύλινδρο 1800αρη Boxer, που αποδίδει 90 ίππους και 16,1 kg-m ροπής! Τρία διαφορετικά Riding modes, Rock, Roll και Rain, μεταβάλλουν την απόκριση του κινητήρα με το πρώτο να είναι το πιο εκρηκτικό αλλά συνάμα και αυτό που χρησιμοποιείς κατά κόρον, με εξαίρεση τις περιπτώσεις βρεγμένου οδοστρώματος. Μεγάλο πλεονέκτημα η ύπαρξη λειτουργίας όπισθεν, που διευκολύνει το ξεπαρκάρισμα σε κατηφορικά κομμάτια.
Η R 18 Transcontinental εξοπλίζεται με adaptive cruise control (ACC) που χρησιμοποιεί ραντάρ για να ελέγχει την ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος και ρυθμίζει ανάλογα την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας. Επίσης, υπάρχει traction control ελέγχει την απώλεια πρόσφυσης του πίσω τροχού, το σύστημα υποβοήθησης Hill Start Control διευκολύνει τις εκκινήσεις σε ανηφορικές διαδρομές, ενώ η λειτουργία όπισθεν - ενεργοποιείται πιέζοντας ένα κουμπί στο τιμόνι - διευκολύνει τους επιτόπιους ελιγμούς και τη στάθμευση, εξίσου σημαντικά σε μια μοτοσυκλέτα που ζυγίζει 427 κιλά! Για τη σωστή μετάδοση της ισχύος στον πίσω άξονα φροντίζει ένα ξηρός μονόδισκος συμπλέκτης με σύστημα υποβοήθησης ολίσθησης, ο οποίος εμποδίζει τα μπλοκαρίσματα του πίσω τροχού σε απότομες επιβραδύνσεις.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »