net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι Indian του 2012

Τα τρία πρώτα μοντέλα για το 2012 παρουσίασε η αμερικανική Indian Motorcycles, μετά την απόκτηση της από την Polaris. Οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες αποτελούν ουσιαστικά τρεις διαφορετικές εκδόσεις του Indian Chief, οι οποίες διαφέρουν αποκλειστικά στον αισθητικό τομέα.

 
Οι τρεις συγκεκριμένες μοτοσικλέτες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για έναν επιπλέον λόγο. Αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά το μέλλον της Indian Motorcycles, καθώς είναι οι πρώτες που παρουσιάζονται μετά την απόκτηση της εταιρείας από την Polaris (η οποία είναι ιδιοκτήτης και της Victory). Με λίγα λόγια, οι συγκεκριμένες αναμένεται να αποτελέσουν μόνο την αρχή, τώρα που η Indian διαθέτει σημαντική οικονομική υποστήριξη από την Polaris.

Οι τρεις νέες μοτοσικλέτες είναι οι εξής:

Indian Chief Vintage
Βασισμένο στο ομώνυμο μοντέλο του 1948, το Chief Vintage του 2012 φέρει αρκετά νοσταλγικά στοιχεία στην αισθητική του, όπως η δερμάτινη σέλα και οι επίσης δερμάτινες πλαϊνές βαλίτσες, το μεγάλο πίσω φανάρι και οι τροχοί των 60 ακτίνων με το δίχρωμο ελαστικό. Ο αερόψυκτος κινητήρας των 1.720 κ.εκ. αναμένεται να προσφέρει υψηλά επίπεδα ροπής, αν και η Indian δεν ανακοινώνει τις επιδόσεις του συνόλου, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει έξι σχέσεις. Όσον αφορά στα φρένα, οι δύο πλευστές τετραπίστονες δαγκάνες του μπροστινού και η επίσης πλευστή διπίστονη του πίσω φέρουν την υπογραφή της Brembo.

Indian Chief Classic
H έκδοση Classic του Chief δεν είναι τόσο νοσταλγική σε εμφάνιση όσο η έκδοση Vintage, ωστόσο, δε λείπουν από πάνω της τα χαρακτηριστικά που της χαρίζουν το κλασικά ρετρό λουκ. Η δερμάτινη σέλα, τα χρωμιωμένα μέρη (με τον επιβλητικό κινητήρα να ξεχωρίζει) και το 2-σε-1 τελικό χαρίζουν μια κλασική μεγαλοπρέπεια στη μοτοσικλέτα. Ο κινητήρας είναι ίδιος με του Vintage (αερόψυκτος και με χωρητικότητα 1.720 κ.εκ.), όπως και τα φρένα της Brembo.

Indian Chief Black Horse
Αν έπρεπε να καταφύγουμε σε κλισαρισμένες εκφράσεις, θα χαρακτηρίζαμε την έκδοση Black Horse του ανανεωμένου Chief ως «τον κακό αδερφό» της οικογένειας. Το Black Horse διαθέτει σίγουρα μεγάλες δόσεις «κακίας», οι οποίες οφείλονται στο μαύρο ματ χρώμα, το οποίο κυριαρχεί στη μοτοσικλέτα. Από το πίσω φαρδύ φτερό μέχρι το επιβλητικό πιρούνι και από τον κινητήρα μέχρι τις μπάρες του τιμονιού, το μαύρο κυριαρχεί φανερώνοντας τη σκοτεινή πλευρά της σειράς. Και εδώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν, διαφοροποιώντας την έκδοση Black Horse από τις υπόλοιπες μόνο στον αισθητικό τομέα.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ