EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z 500

EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z 500

Ο νέος 500άρης κινητήρας της Kawasaki κάνει το ντεμπούτο του σε δυο μοντέλα διαφορετικής φιλοσοφίας. Ninja 500 και Z 500 μπαίνουν δυναμικά την Α2 κατηγορία.

Η Kawasaki ενισχύει την παρουσία της στα μεσαίου κυβισμού μοντέλα παρουσιάζοντας τα Ninja 500 και Z 500 που μοιράζονται το ίδια ατσάλινο πλαίσιο και τον νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 499 κυβικών. Η εμφάνιση του Ninja 500 είναι έντονα επηρεασμένη από τα μεγαλύτερα αδέρφια του και στο εμπρός μέρος κάτω από τους προβολείς ξεχωρίζουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ λίγο πιο πίσω, τα φλας είναι όμορφα ενσωματωμένα στο φαίρινκγ που κατεβαίνει χαμηλά καλύπτοντας όλο τον κινητήρα. Το Ζ 500 από την άλλη, έχει γνήσια streetfighter στοιχεία με τη χρήση πλαστικού να έχει περιοριστεί.
Ο υδρόψυκτος κινητήρας συνεργάζεται με συμπλέκτη ολίσθησης – υποβοήθησης, όμως δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία απόδοσης, αλλά η Kawasaki τα κατατάσσει στην Α2 κατηγορία, οπότε η ιπποδύναμη δεν θα ξεπερνά τους 47 ίππους. Τα δυο μοντέλα εφοδιάζονται με LCD οθόνη, αλλά θα είναι διαθέσιμα και σε SE (Special Edition) εκδόσεις με TFT οθόνη με δυνατότητα σύνδεσης με κινητό μέσω της εφαρμογής Kawasaki Rideology, ενώ στην περίπτωση του Ninja 500 θα έχουμε και keyless σύστημα εκκίνησης. Στον τομέα των αναρτήσεων έχουμε τηλεσκοπικό πιρούνι και μονό αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου που εδράζεται χωρίς μοχλικό.