net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ψηλό και μυώδες μπροστά, λεπτό πίσω

Τα πλαστικά του φαίρινκγ δίνουν μια λεπτή σιλουέτα.

Εχει δώθεί σημασία στην ροή του αέρα γύρω απο τον κινητήρα

Ο κινητήρας απο 4κύλνδρος γίνεται 2κύλινδρος

Νέο Kawasaki Versys 1000

Ήρθαν στη δημοσιότητα τα σχέδια της Kawasaki για την νέα Versys 1000. Το νέο μοντέλο φαίνεται να εγκαταλείπει τον αμιγώς ασφάλτινο προσανατολισμό και να υπόσχεται διασκέδαση και στο χώμα.

 
Σχέδια από πατέντες που κατέθεσε η Kawasaki, μας δίνουν μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι το επόμενο Versys 1000. Η εμφάνιση της νέας μοτοσυκλέτας είναι σημαντικά αλλαγμένη σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Δείχνει πιο άγριο και περιπετειώδες.

Το εμπρός μέρος του φαίρινγκ είναι πιο ψηλό και πιο ογκώδες, ενώ το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας στενεύει και χαμηλώνει. Το τιμόνι φαίνεται να είναι πιο ψηλά και λίγο πιο μακριά από τον αναβάτη σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Οι τροχοί έχουν ακτίνες, με τον εμπρός να είναι μεγαλύτερης διαμέτρου, κάτι που υπόσχεται καλή συμπεριφορά στο χώμα. Μένει να δούμε αν θα είναι 19 ή 21 ιντσών. Διακρίνεται, επίσης, η μεγάλη πίσω σχάρα που μάλλον θα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Στο κείμενο που συνοδεύει τις πατέντες, γίνονται εκτεταμένες αναφορές στον σχεδιασμό του λεπτού φαίρινγκ, της καρίνας και  στον τρόπο που ψύχεται ο δικύλινδρος κινητήρας. Το υπάρχον Versys 1000, έχει το τελικό της εξάτμισης στην δεξιά πλευρά, στο επίπεδο του ψαλιδιού. Δεν έχουμε εικόνα από εκείνη την πλευρά της μοτοσυκλέτας, αλλά μάλλον διακρίνεται ένα μικρό κομμάτι του τελικού ανάμεσα από τις ακτίνες της πίσω ζάντας.

Η εμφάνισή του, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Africa Twin της Honda. Μένει να δούμε την εξέλιξη και αν θα καταφέρει η Kawasaki να μας εκπλήξει ευχάριστα με το νέο Versys 1000.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ