H νέα Brough Lawrence

Brough: Νέο μοντέλο προς τιμήν του Λόρενς της Αραβίας

Τον πιο διάσημο πελάτη της, τον TE Lawrence, θέλει να τιμήσει η μάρκα μοτοσυκλετών πολυτελείας Brough, με το νέο, ομώνυμο μοντέλο της. Δείτε περισσότερα.

Οι «ελίτ» μοτοσυκλέτες καλά κρατούν, με την μία Limited έκδοση να ακολουθεί την άλλη, τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, η Brough Superior υπήρξε μια από τις κορυφαίες Βρετανικές μάρκες μοτοσυκλετών στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, φημισμένες για τις επιδόσεις και την πολυτέλεια τους. Ένας από τους πιο γνωστούς πελάτες της, που συνέβαλε στην διάδοση του ονόματος της, ήταν ο TE Lawrence ή «Λόρενς της Αραβίας», ο Βρετανός αρχαιολόγος, συγγραφέας και στρατιωτικός που έζησε από το 1888 έως το 1935.
 
O Lawrence είχε αποκτήσει πολλές Brough Superior και ήταν δεινός μοτοσυκλετιστής, ενώ το ατύχημα που του στοίχισε την ζωή το 1935 στην σέλα μιας SS100, υπήρξε ένα από τα ισχυρότερα εναύσματα για την διάδοση της χρήσης κράνους στην μοτοσυκλέτα και όχι μόνο. Η Brough παρουσίασε πριν λίγες ώρες, την νέα «Lawrence», μια μοτοσυκλέτα που θα φτιαχτεί σε 188 κομμάτια, σε αναφορά στην ημερομηνία γέννησης του Lawrence.
 
Η μοτοσυκλέτα χαρακτηρίζεται από εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα, αφού συνδυάζει ρετρό στοιχεία με μια αναμφισβήτητα φουτουριστική σχεδίαση, ενώ η μεταλλική απόχρωση χαρακτηρίζει τα περισσότερα μέρη της μοτοσυκλέτας. Η τεχνολογία πίσω από την μοτοσυκλέτα εντυπωσιάζει: Το πλαίσιο και το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ενώ η μπροστινή ανάρτηση είναι ένα πιρούνι τύπου Fior, φτιαγμένο με CNC από αλουμίνιο. Οι σύνδεσμοι της ανάρτησης, είναι φτιαγμένοι από τιτάνιο, επίσης. Η βάση της σέλας και το ρεζερβουάρ είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα.
 
Ο κινητήρας της Lawrence είναι δικύλινδρος, σε διάταξη V γωνίας 88 μοιρών, με κυβισμό 997 κ.εκ. και απόδοση 102 ίππων και 8,8 kgm ροπής. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 200 κιλά, οπότε το επίπεδο επιδόσεων της αναμένεται να είναι υψηλό. Το κόστος της μοτοσυκλέτας αναμένεται περίπου στα 66.000 ευρώ, σύμφωνα με βρετανικές πηγές, ενώ η εταιρεία δέχεται ήδη καταθέσεις 1.000 ευρώ για προκρατήσεις. Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε δική σας μια Lawrence, κάντε κλικ εδώ