Μερικά από τα σχέδια της πατέντας της Honda, για την μοτοσυκλέτα με το Drone.

Μερικά από τα σχέδια της πατέντας της Honda, για την μοτοσυκλέτα με το Drone.

Μερικά από τα σχέδια της πατέντας της Honda, για την μοτοσυκλέτα με το Drone.

Honda: Καταθέτει πατέντα μοτοσυκλέτας με... δικό της drone!

Πως θα μπορούσε να συνδυαστεί μια μοτοσυκλέτα με ένα drone, σε ένα σύνολο «2 σε 1»; Η Honda φαίνεται ότι έχει λύσεις, καταθέτοντας μάλιστα ανάλογες πατέντες… Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Σε μια πατέντα που μάλλον θα συζητηθεί, η Honda εξετάζει τις δυνατότητες συνεργασίας μιας μοτοσυκλέτας με ένα Drone! Όχι, είναι νωρίς για… πρωταπριλιά ακόμα, η Honda κατοχύρωσε όντως την συγκεκριμένη πατέντα, όπως αποκάλυψαν μέσα της Ιταλίας.
 
Πιο συγκεκριμένα, το ιταλικό Moto.it αποκάλυψε τα σχέδια, τα οποία συνδέονται με μια νέα, ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Honda. Αυτή, θα φέρει στην ουρά της έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο, ο οποίος θα φιλοξενεί ένα drone με 4 έλικες, που θα αναδιπλώνεται και θα ξεδιπλώνεται αυτόματα. Πως όμως ένα drone συνδυάζεται λειτουργικά, με μια μοτοσυκλέτα;
 
Η Honda προτείνει αρκετές λύσεις για το drone: Σύμφωνα με την πατέντα, μπορεί να λειτουργήσει ως όχημα αναγνώρισης πιθανών κινδύνων στον δρόμο, ως όχημα λήψης δεδομένων πλοήγησης προς τον αναβάτη, ως λύση ειδοποίησης των υπηρεσιών βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης, ακόμη και ως… «κουβαλητήρι» μιας νέας μπαταρίας για την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που ο αναβάτης μείνει!
 
Στις πιθανές χρήσεις μάλιστα, αναφέρεται και η «παρακολούθηση του οχήματος», με μερικά ξένα μέσα να σχολιάζουν χιουμοριστικά την χρησιμότητα του για… λήψεις φωτογραφιών και video για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα. Και μπορεί να μας φαίνεται γελοίο, αλλά η εποχή στην οποία ζούμε δεν αποκλείει τίποτα και οι εταιρείες το γνωρίζουν… Το κερασάκι στην τούρτα; Η πατέντα αναφέρει ότι, όσο το drone είναι «παρκαρισμένο» στην μοτοσυκλέτα, οι 4 έλικες του θα χρησιμεύουν ως βεντιλατέρ, απάγοντας θερμότητα από την μπαταρία!
 
Προς το παρόν, μένει να δούμε αν όντως η Honda χρησιμοποιήσει τις ιδέες της και στην πράξη ή αν αυτή η πατέντα είναι μέρος δημιουργικών «ασκήσεων». Τι λέτε εσείς για αυτό; Χρειαζόμαστε ένα… drone μαζί μας, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς και να ευχαριστηθούμε την βόλτα μας;

(Πηγή-εικόνες: Moto.it, RideApart)