Το Voyager είναι ένα από τα νεότερα και καλύτερα jacket μοτοσυκλέτας που βλέπουμε στη γκάμα της Scott.

Στο τελείωμα του μανικιού υπάρχει neoprene για μεγαλύτερη άνεση.

Ο ιμάντας του φερμουάρ κουμπώνει για να μην ανεμίζει.

Το λογότυπο είναι από ανακλαστικό υλικό.

Ο γιακάς μπορεί να μείνει ανοικτός χάρη σε αυτό το κουμπί.

Ο γιακάς μπορεί να μείνει ανοικτός χάρη σε αυτό το κουμπί.

Στη μέση υπάρχουν ιμάντες ρύθμισης.

Yπάρχουν αναμονές για προστατικό πλάτης.

Διαθέτει αναμονές για προστατευτικά στο στήθος.

Οι οπές εξαερισμού μένουν ανοικτές χάρη σε μαγνήτες για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Στο κάτω μέρος διαθέτει ελαστικό κορδόνι σύσφιξης.

Όμορφος ο σχεδιασμός της εσωτερικής επένδυσης.

Τα προστατευτικά φέρουν την υπογραφή της κορυφαίας του είδους D3O.

Τα μεγάλα ανοίγματα εξαερισμού στην πλάτη κλείνουν με αδιάβροχα φερμουάρ.

Test μπουφάν: Scott Voyager Dryo

Κατασκευασμένο από 500D πολυαμίδιο και εφοδιασμένο με δυο στρώσεις από τη μεμβράνη αδιαβροχοποίησης DRYOsphere, το Voyager είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε χειμώνα.

Τιμή: 499 ευρώ

Για περισσότερα από 60 χρόνια η Αμερικάνικη Scott καινοτομεί σε κάθε δραστηριότητα ή άθλημα με το οποίο έχει καταπιαστεί, είτε πρόκειται για σκι, motocross, ποδηλασία ή μοτοσυκλέτα. Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από την κορυφαία ποιότητα, τα υλικά τελευταίας τεχνολογίας, το χαμηλό βάρος και φυσικά την άριστη αποτελεσματικότητα. Δοκιμάζοντας χειμερινά μπουφάν και γάντια της εταιρείας στο παρελθόν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι προσφέρουν όλα όσα ζητάς από τον εξοπλισμό σου, οπότε είχαμε υψηλές απαιτήσεις από το Voyager το οποίο παραλάβαμε από τη Moto Πήγασος, την εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα προϊόντα της Scott στην Ελλάδα.


 
Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα
 
To Voyager είναι ένα χειμερινό μπουφάν 3/4 και πρόκειται για ένα από τα νεότερα και καλύτερα jacket μοτοσυκλέτας που βλέπουμε στη γκάμα της Scott. Σχεδιάστηκε με στόχο να προστατέψει αποτελεσματικά από τα στοιχεία της φύσης παραμένοντας άνετο. Φορώντας το καταλαβαίνεις ότι ακολουθεί τα πρότυπα της Αμερικάνικης εταιρείας με τη γραμμή του να είναι κανονική αγκαλιάζοντας σωστά το σώμα, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετική ελευθερία κινήσεων. Το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος, μόλις 2,25 κιλά σύμφωνα με τη ζυγαριά μας, προσθέτει πόντους στην άνεση και είναι ευπρόσδεκτο καθώς συνήθως τα χειμερινά μπουφάν είναι πιο βαριά και δύσκαμπτα.
Ο αναβάτης μπορεί να το προσαρμόσει στον σωματότυπό του χρησιμοποιώντας τους δυο ιμάντες ρύθμισης που υπάρχουν στη μέση, ενώ στα μανίκια υπάρχει κουμπί δυο θέσεων. Εσωτερικά στο κάτω μέρος υπάρχει ελαστικό κορδόνι σύσφιξης που επιτρέπει το σωστό κλείσιμο του σημείου για να μην εισέρχεται ο κρύος αέρας. Στο τελείωμα των μανικιών υπάρχει αδιάβροχο φερμουάρ και κουμπί τριών θέσεων για εύκολο κλείσιμο και σωστή μόνωση όταν φορέσεις τα γάντια. Το Voyager μπορεί να φορεθεί με ανοικτό ή κλειστό κολάρο, χάρη στο μαγνητικό κουμπί που υπάρχει, ενώ η επένδυση του σημείου που έρχεται σε επαφή με τον λαιμό είναι από ζεστό fleece με το τελείωμα του γιακά να είναι από neoprene.
Στον τομέα της πρακτικότητας τα πάει εξαιρετικά χάρη στους αποθηκευτικούς χώρους και τις λύσεις που έχουν επιλεγεί. Διαθέτει συνολικά 4 εξωτερικές τσέπες με τις δυο στο κάτω μέρος να είναι ανθεκτικές στο νερό και διπλές, αφού πίσω από τις κλασσικές, που είναι προσβάσιμες από πάνω και κλείνουν με κουμπιά, υπάρχουν τσεπάκια και πίσω τους με επένδυση fleece. Δεν κλείνουν, αλλά είναι ιδανικές για να έχεις μικροαντικείμενα που χρειάζεσαι άμεσα ή για να βάζει τα χέρια του ο συνεπιβάτης και να μένουν ζεστά. Η μια από τις δυο στέπες που υπάρχουν στο στήθος κλείνει με αδιάβροχο φερμουάρ (το οποίο μάλιστα κουμπώνει για να μην ανεμίζει χάρη στο σύστημα Easy-fix και μέσα της υπάρχει ένα μεγάλο πανάκι καθαρισμού γυαλιών και οθονών αφής. Εσωτερικά υπάρχουν άλλες δυο τσέπες, οι οποίες δεν καταργούνται όταν αφαιρεθεί η θερμική επένδυση. Θα θέλαμε να υπάρχει και μια cargo τσέπη στο πίσω μέρος για μεταφορά λίγο μεγαλύτερων αντικειμένων.


 
Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Ένα από τα σημαντικότερα ίσως χαρακτηριστικά του Voyager είναι το υλικό κατασκευής του, αφού έχει φτιαχτεί από 500D πολυαμίδιο στο οποίο έχει ενσωματωθεί διπλή μεμβράνη αδιαβροχοποίησης DRYOsphere, ενώ η φόδρα του είναι από διάτρητο υλικό για σωστή διαπνοή. Την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεμβράνης αδιαβροχοποίησης την γνωρίζουμε πολύ καλά από προηγούμενες δοκιμές προϊόντων της Scott και αυτή επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά αφού μετά από 45 λεπτά συνεχούς επαφής με το νερό, αυτό δεν κατάφερε να περάσει στο εσωτερικό.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο κεντρικό φερμουάρ της YKK που διαθέτει το συγκεκριμένο μπουφάν, το οποίο έχει ειδικά σχεδιασμένο βήμα, ώστε να σπάει τον πάγο που μπορεί να δημιουργηθεί αποτρέποντας έτσι το φρακάρισμα του φερμουάρ σε συνθήκες ψύχους.
Για τη διατήρηση της θερμότητας στο εσωτερικό φροντίζει η αφαιρούμενη επένδυση με τα 60 γραμμάρια μόνωση στο θώρακα και 40 γραμμάρια στα μανίκια. Διαθέτει ένα πτερύγιο, το οποίο εφάπτεται πίσω από το φερμουάρ και δεν επιτρέπει στο κρύο να περάσει από εκείνο το σημείο. Η επένδυση είναι ιδιαίτερα μαλακή και ελαφριά, ενώ αφαιρείται εύκολα με φερμουάρ όταν ο καιρός αρχίσει να ζεσταίνει. Το Voyager ισορροπεί μεταξύ χειμερινών μπουφάν και τεσσάρων εποχών καθώς διαθέτει αεραγωγούς εμπρός και πίσω. Οι δυο αεραγωγοί στο στήθος ανοίγουν με φερμουάρ και μένουν ανοιχτοί χάρη σε μαγνήτες, ενώ τα φερμουάρ στην πλάτη είναι αδιάβροχα.


 
Προστασία
 
Για την προστασία του αναβάτη στη συγκεκριμένη περίπτωση η Scott απευθύνθηκε στην κορυφαία του είδους D3O, η οποία εξόπλισε το Voyager με προστατευτικά στους ώμους και τους αγκώνες. Τα τελευταία μάλιστα διαθέτουν υβριδικές θήκες και μπορούν να ρυθμιστούν ως προς το ύψος. Επίσης υπάρχουν αναμονές για προστατικό πλάτης, αλλά και για δυο προστατευτικά στήθους. Για πιο ολοκληρωμένη ασφάλεια υπάρχει φερμουάρ 76 εκατοστών για σύνδεση με παντελόνι. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στην πλάτη τα μανίκια και τους ώμους υπάρχουν λωρίδες και λογότυπα της εταιρείας από ανακλαστικό υλικό που κάνουν πιο ορατό τον αναβάτη.


 
Η άποψή μας

Το Voyager είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα μπουφάν της κατηγορίας και εντυπωσιάζει όχι μόνο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά με την άνεση και την αποτελεσματικότητά του στην πράξη. Σε κερδίζει αμέσως με την ποιότητα του και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι από το πάνω ράφι. Προσφέρει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και ενσωματώνει τεχνολογίες που εκτοξεύουν την πρακτικότητα και την άνεση. Μπορεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές του καιρού οπότε το πεδίο χρήσης του είναι διευρυμένο και πρόκειται για μια επένδυση που θα σε συντροφεύει για πολλά χρόνια.

Επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα Moto Πήγασος

Διαθέσιμο από επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 26
Τηλ: 210 4221060
www.motopegasus.com