Παρουσίαση Silkolene: Ο κολοσσός της λίπανσης

Η Silkolene είναι ένας κατασκευαστής λιπαντικών που ασχολείται μόνο με τη μοτοσυκλέτα, πιστός στη φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι η εξειδίκευση βελτιώνει το είδος.

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τη μοτοσυκλέτα μας και ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία της είναι ένα καλό λιπαντικό λάδι. Η Silkolene υπάγεται στον όμιλο της γερμανικής Fuchs και αυτό από μόνο του λέει πολλά, καθώς μιλάμε για έναν πραγματικό κολοσσό, που τυγχάνει ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος κατασκευαστής λιπαντικών στον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Stoke-on-Trent στην ομώνυμη πόλη της Αγγλίας και μέσα από την έρευνα και την εξέλιξη έχει καταστεί σε έναν λίαν σημαντικό παράγοντα για την οικονομία της πόλης και της χώρας ευρύτερα.



Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, προϊόντα της Fuchs συναντάμε σχεδόν παντού γύρω μας. Αν σκεφτείτε που υπάρχουν τριβές θα βρείτε και κάτι από την εν λόγω εταιρεία. Από τις βιομηχανικές εφαρμογές και την παραγωγή ενέργειας έως τις μετακινήσεις σε έδαφος, νερό και αέρα. Στον 2ο Παγκ. Πόλεμο κατασκεύαζε λιπαντικά για κινητήρες αεροπλάνων, ενώ συνεργαζόταν επί πολλά χρόνια με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, συμμετέχοντας παράλληλα στην εξέλιξη του υπερηχητικού επιβατικού Concorde (το οποίο κοσμούσε για χρόνια το λογότυπό της Silkolene). 

Η εμπλοκή με τη βιομηχανία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ξεκίνησε το 1982 και από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η εταιρεία επικεντρώθηκε στην τεχνολογία συνθετικών λιπαντικών, συμπεριλαμβανομένων και εστέρων. Πέρα από την αεροδιαστημική μηχανική, η Silkolene εξειδικεύτηκε και στους κινητήρες μοτοσυκλετών και scooter συμμετέχοντας δυναμικά και στους αγώνες. Ξεκίνησε συνεργασία με τη Honda UK Motorcycle Race Team και επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της Έρευνας και της Εξέλιξης (R&D) κατάφερε να καταστήσει τα προϊόντα της πρώτα σε πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα τα προϊόντα της κατασκευάζονται όχι μόνο στην Aγγλία, (Hanley, Stoke-on-Trent), αλλά και σε εργοστάσιά της σε Γερμανία, ΗΠΑ και Νοτιοανατολική Ασία. Η Fuchs Silkolene υποστηρίζει πολλά διαφορετικά αθλήματα και πρωταθλήματα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperBike και SuperSport, το βρετανικό Πρωτάθλημα British SuperBikes, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motorcross, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Speedway, αλλά και το Isle of Man TT.



H μητέρα εταιρεία Fuchs έχει ιστορία που μας πηγαίνει πίσω στο 1931, όπου και έχουμε την ίδρυσή της από τον Rudolf Fuchs στο Mannheim της Γερμανίας. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει, πολλές χώρες έχουν μπει στη λίστα της βιομηχανικής της δραστηριότητας, ενώ μιλώντας στην αμείλικτη γλώσσα των αριθμών το μεγάλο μπαμ έγινε το 2015, όταν και ο τζίρος της ξεπέρασε τα 2 δις. Το σημαντικό ωστόσο είναι η συνεχής εξέλιξη των προϊόντων της, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το 70% των πωλήσεων της εταιρείας έρχεται από προϊόντα που εξελίχθηκαν την τελευταία 5ετία. Στις μέρες μας, η Fuchs είναι ιδιοκτήτρια 58 διαφορετικών εταιρειών που ασχολούνται με προϊόντα λίπανσης κάθε μορφής. Οι 5 εξ αυτών βρίσκονται στη Γερμανία, 26 στην υπόλοιπη Ευρώπη, 20 σε Ασία/Αφρική και 7 σε Β. και Ν. Αμερική.

Η Fuchs με μια ματιά
  • Νο1 μεταξύ των ανεξάρτητων προμηθευτών λιπαντικών
  • 2,6 δισ. ευρώ πωλήσεις το 2018
  • 5.500 εργαζόμενοι
  • 58 εταιρείες παγκοσμίως
  • Πλήρης σειρά από περισσότερα από 10.000 λιπαντικά και εξειδικευμένα προϊόντα
 
 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ