Ενώ κανείς από τους δύο δεν είναι τεχνικά λάθος, μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση μπορεί να προκύψει! Ένα ισχυρό παράδειγμα για την μεγάλη προσοχή που απαιτείται στο δρόμο.

Ενώ κανείς από τους δύο δεν είναι τεχνικά λάθος, μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση μπορεί να προκύψει! Ένα ισχυρό παράδειγμα για την μεγάλη προσοχή που απαιτείται στο δρόμο.

Οδήγηση στον επαρχιακό: Να γιατί 100% προσοχή!

Μια εικόνα που μας έδωσε το έναυσμα να σκεφτούμε και να γράψουμε ένα μικρό άρθρο για την κίνηση στους επαρχιακούς δρόμους, με την ευκαιρία της σταδιακής βελτίωσης του καιρού, που θα οδηγήσει πολλούς μοτοσυκλετιστές σε βόλτες και ταξίδια.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Και μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση, ίσως και παραπάνω, ίσως και άπειρες, που κάνουν τις ελάχιστες εκατοντάδες που θα διαβάσετε εδώ να φαίνονται σαν απλώς μια περιγραφή. Σε μια εποχή που σιγά σιγά, οι διαδρομές με μοτοσυκλέτα αυξάνονται, η κίνηση στους επαρχιακούς δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Διάσημοι για τις «στροφές» τους, οι ελληνικοί επαρχιακοί δρόμοι είναι αγαπημένος προορισμός. 
 

 

Μια επαρχιακή διαδρομή μπορεί να φυλά πολλούς κινδύνους.

Ένας από τους σημαντικότερους φαίνεται στην φωτογραφία: Η πιθανότητα σύγκρουσης με όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αλλά γιατί η συγκεκριμένη φωτό μας έκανε τόση εντύπωση, ώστε να σας γράψουμε ειδικά για αυτή; 
 
Η απάντηση είναι η εξής: Στην κατάσταση που απεικονίζει η φωτό, ούτε ο μοτοσυκλετιστής αλλά ούτε και ο οδηγός του λεωφορείου, είναι λάθος! Τεχνικά, είναι ο καθένας στην λωρίδα του και χρησιμοποιούν και οι δύο κατάλληλα το δρόμο, ώστε να έχουν ορατότητα στην συνέχεια της πορείας τους αλλά και για να εκτελέσουν σωστά την στροφή τους. Και όμως…σε μια υποθετική συνάντησή τους, μιλάμε για ένα σοβαρότατο ατύχημα! 
 
Εδώ αποκτά μεγάλη σημασία να σκεφτούμε την σωστή χρήση του οδοστρώματος, από εμάς τους μοτοσυκλετιστές: Μια γραμμή κλειστή, σαν και αυτή που φαίνεται να ακολουθεί ο αναβάτης της φωτογραφίας, μας φέρνει πολύ κοντά στο άλλο ρεύμα, με κίνδυνο να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση σαν και αυτή! Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κλειστές στροφές με μειωμένη ορατότητα, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέξουμε να πάμε πιο αργά και να είμαστε προς το δεξί άκρο της λωρίδας μας! Έτσι, θα ελέγχουμε σαφώς καλύτερα την κίνηση. 
 
Μεγάλη προσοχή λοιπόν, στους δρόμους, και ας οδηγούμε με σύνεση! 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »