LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Νέος ΚΟΚ: Πόσες κλήσεις έριξαν σε οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών μέσα σε μία εβδομάδα;

(01/07/2026)
Πόσες κλήσεις έριξαν σε οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών μέσα σε μία εβδομάδα;

Πόσες κλήσεις έριξαν σε οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών μέσα σε μία εβδομάδα;

Πάνω από 20.800 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα.
627 παραβάσεις σε οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών.
Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμο για μη χρήση κράνους.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

mototriti Team

Πάνω από 20.800 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζεται η πανελλαδική εκστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τους χρήστες δικύκλων και Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.), όπως τα ηλεκτρικά πατίνια. Κατά το διάστημα 22 έως 28 Ιουνίου 2026, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 20.820 έλεγχοι, στο πλαίσιο της δράσης «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους».
Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 2.319 παραβάσεις, με σημαντικό ποσοστό να αφορά πλέον και τους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών.

Πατήσαμε τα 30 και γιορτάζουμε! – Σας κάνουμε δώρο ένα Honda NX500 E-Clutch
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κλήρωση!
 

627 παραβάσεις σε οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι 627 παραβάσεις βεβαιώθηκαν αποκλειστικά σε οδηγούς Ε.Π.Η.Ο., δηλαδή ηλεκτρικών πατινιών και αντίστοιχων οχημάτων μικροκινητικότητας.
Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι οι έλεγχοι δεν περιορίζονται πλέον μόνο στις μοτοσυκλέτες και τα μοτοποδήλατα, αλλά επεκτείνονται και στα ηλεκτρικά πατίνια, καθώς αυξάνεται συνεχώς η χρήση τους στις ελληνικές πόλεις.
 

Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμο για μη χρήση κράνους

Με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), η χρήση κράνους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Για τους οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών που υποχρεούνται να φορούν κράνος και δεν συμμορφώνονται, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 30 ευρώ.
Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, με στόχο να αυξηθεί η συμμόρφωση και να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα που αφορούν τους χρήστες οχημάτων μικροκινητικότητας.

Πατήσαμε τα 30 και γιορτάζουμε! – Σας κάνουμε δώρο ένα Honda NX500 E-Clutch
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κλήρωση!

 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει ότι η εκστρατεία δεν έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί κυρίως στην καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας. Οι συστηματικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν τόσο για τους οδηγούς δικύκλων όσο και για τους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών, με στόχο τη μείωση των παραβάσεων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
 

Έρευνα & επιμέλεια άρθρου: Παναγιώτης Σιώπης | Δημήτρης Δουγέκος | Δημήτρης Ρενιέρης | Πάτροκλος Γκούσης
AUTOAGORA