net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

ο Sykes ανανεώσε με την Kawasaki για το 2014 και μπορεί πλέον να συνχίσει με ηρεμία την προσπάθειά του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

WSBK: Kawasaki-Sykes μαζί και το 2014

Στην ανανέωση της συνεργασίας τους για την επόμενη σεζόν προχώρησαν η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και ο Tom Sykes.

 
Οι «πράσινοι» πετάνε στα σύννεφα με τον βρετανό αναβάτη που τους έχει βγει λίρα εκατό. Αυτή τη στιγμή η απόδοση του Sykes δείχνει να κινείται μόνο ανοδικά και με μια κίνηση αστραπή η Kawasaki φρόντισε να τον κρατήσει δικό της και για το 2014 κλείνοντας παράλληλα την πόρτα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και τις…Σειρήνες των MotoGP.

Πέρσι ο Sykes τερμάτισε στη δεύτέρη θέση του πρωταθλήματος μόλις μισό βαθμό πίσω από το Max Biaggi και φέτος βρίσκεται επίσης στη 2η θέση με το πρωτάθλημα να έχει ακόμη πολύ δρόμο ακόμη και τον ίδιο να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Το 2014 θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη σεζόν του Sykes με την Kawasaki και όπως δηλώνει και ο ίδιος η ομάδα της ιαπωνικής εταιρίας είναι το καλύτερο μέρος που μπορεί να βρίσκεται κανείς.

«Ξεκαθάρισα αμέσως τις προθέσεις μου στην Kawasaki, στα μέλη της ομάδας και τους σπόνσορες. Είμαι πολύ χαρούμενος με το εργασιακό μου περιβάλλον και πολύ χαλαρός. Πιθανότατα είμαι στην καλύτερη φάση (της καριέρας μου) και το απόλυτα φυσικό θα ήταν να συνεχίσω στα superbikes για ένα ακόμη χρόνο. Είναι ένα υπέροχο πρωτάθλημα και όταν έχεις ό,τι χρειάζεται για να μάχεσαι για την πρώτη θέση κάθε Σαββατοκύριακο, ακόμη και σε διαφορετικές πίστες, είναι πραγματικά το μόνο πράγμα που θέλεις. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε (να κερδίζουμε) και έχουμε ήδη δύο διπλές νίκες. Νιώθω υπέροχα ως αναβάτης της Kawasaki, οπότε γιατί να το αλλάξω αυτό; Χαίρομαι πολύ που θα μείνω στην ομάδα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος με τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Η απόφαση ήρθε πολύ νωρίς στη σεζόν και αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο», δήλωσε ο Sykes μετά την ανακοίνωση.

Την απόλυτη ικανοποίηση του για το γεγονός εξέφρασε και ο υπεύθυνος αγωνιστικού σχεδιασμού της Kawasaki Heavy Industries, Ichiro Yoda: «Νιώθω ότι ο Tom θα γίνει ο «κύριος Kawasaki» γιατί μετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με τον αμερικανό αναβάτη Scott Russell (παγκόσμιος πρωταθλητής το 1993 με τους Ιάπωνες) δυσκολευτήκαμε να βρούμε τον επόμενο «κ. Kawasaki». Τώρα όλα δείχνουν ότι ο Tom μπορεί να γίνει αυτός ο άνθρωπος. Θέλουμε επίσης να τον πιέσουμε, ώστε να εξελιχθεί στο αγωνιστικό κομμάτι ακόμη περισσότερο και ο ίδιος τώρα άρχισε να καταλαβαίνει πώς μπορεί να το κάνει αυτό. Μετά τη διπλή του νίκη στην Ίμολα νιώθουμε ότι συνειδητοποίησε τις πραγματικές του δυνατότητες και τώρα όλα δείχνουν ότι μπορεί να εξελιχθεί ακόμη πιο γρήγορα. Η μοτοσικλέτα, ο αναβάτης και η ομάδα, όλοι έχουν κάνει σημαντική πρόοδο μαζί και για αυτό το λόγο είμαστε πολύ χαρούμενοι.»

Χαρούμενος με τις εξελίξεις έδειξε να είναι και ο διευθυντής της Kawasaki Racing Team, Guim Roda: «Ο Tom έκανε μια εκπληκτική δουλειά πέρσι και φέτος συνεχίζει να εξελίσσεται σαν αναβάτης. Είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε μέχρι πού θα φτάσει και αυτός είναι ο κύριος λόγος που τον θέλαμε στην ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο πάντα θεωρούσαμε τον Tom έναν ομαδικό εργάτη, με ένα χαμόγελο πάντα στα χείλη για τους φίλους της Kawasaki αλλά και ένα πολύ συνεργάσιμο αναβάτη με τα ΜΜΕ. Είναι ένας καλός άνθρωπος που προσπαθεί να δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του…Ελπίζω ότι αυτή η γρήγορη κίνηση από πλευράς Kawasaki στην ανανέωση του συμβολαίου να του προσφέρει ηρεμία ώστε να συγκεντρωθεί για το υπόλοιπο της σεζόν και να προσπαθήσει μετά στο 105% για το 2014…θέλω να ευχαριστήσω την Kawasaki που μας έδωσε την ευκαιρία να κρατήσουμε τον Tom». 

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ