Triumph: Μπαταρία που φορτίζει στο 80% σε 20 λεπτά

Triumph: Μπαταρία που φορτίζει στο 80% σε 20 λεπτά

Πριν λίγο καιρό, η βρετανική εταιρεία είχε αποκαλύψει επίσημα την πρώτη της αμιγώς ηλεκτρική μοτοσυκλέτα TE-1, τραβώντας τα βλέμματα του κοινού με την ξεχωριστή εμφάνισή της, με το πρωτότυπο σύστημα μετάδοσης κίνησης αλλά και με τις επιδόσεις που υπόσχεται.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Triumph που εντυπωσιάζει

Η Triumph TE-1 βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2019 και αποτελεί απόρροια της συνεργασίας με τρεις άλλες βρετανικές εταιρείες (μέσα σε αυτές και η γνωστή Williams Advanced Engineering), ενώ το Γραφείο Οχημάτων Μηδενικών Εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει χρηματοδότηση στο project.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αυτονομία πάνω από 190 χλμ. & φόρτιση στο 80% σε 20 λεπτά

Προχωρώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες, η Triumph υπόσχεται πως το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της TE-1 αποδίδει 107 ίππους συνεχώς και μπορεί να κορυφωθεί στους 174 ίππους. Η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία των 15kWh φτάνει πάνω από 190 χλμ., νούμερο που δεν απέχει πολύ από τα supernaked βενζίνης. Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό όμως κρύβεται στη φόρτιση, αφού μπορεί να φορτίσει από 0 σε 80 τοις εκατό σε περίπου 20 λεπτά. Και σα μην έφταναν οι παραπάνω αριθμοί για να σας πείσουν, αξίζει να αναφέρουμε πως εξοπλίζεται με ένα ειδικά εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας της μπαταρίας που επιτρέπει να διατηρεί σταθερό το επίπεδο απόδοσης της μοτοσυκλέτας, καθόλη τη διάρκεια «ζωής» της, από 100% φορτισμένη μέχρι το 0.

Εμφάνιση που δε θυμίζει σε τίποτα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Παρά το πλήθος τεχνολογιών που διαθέτει και την ηλεκτρική της υπόσταση, η εμφάνιση της TE-1 δε θυμίζει σε τίποτα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, κάτι το οποίο όπως μαρτυρούν στελέχη της εταιρείας, ήταν σκόπιμη σχεδιαστική απόφαση. «Αυτό που θέλαμε να κάνουμε, ήταν να διερευνήσουμε πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα έπειθε κάποιον να σκεφτεί την ηλεκτροκίνηση ή ακόμη και να τον απομακρύνει από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Steve Sargent, επικεφαλής προϊόντων της Triumph, στο Motorcycle News.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »