Ο John McGuinness, με τις 20 νίκες του στον αγώνα του Isle of Man TT, πήρε τη θέση που του αξίζει, ανάμεσα στο Πάνθεον των πιο επιτυχημένων αγωνιζόμενων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε μια τελετή που διοργάνωσε το Motorsport Magazine στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.
Ανάμεσα στους αγωνιζόμενους που κοσμούν το Hall of Fame του περιοδικού –που γιόρτασε τα ενενηκοστά του γενέθλια- είναι oι Ayrton Senna, Enzo Ferrari, Sir Stirling Moss, Michael Schumacher, Sir Jackie Stewart και Nikki Lauda. Στην ίδια τελετή, εκτός του McGuinness, στο Hall of Fame προστέθηκαν και οι Ross Brawn, James Hunt και Alain Prost.
Σημειώστε πως ο McGuinness είναι μόλις ο τρίτος αναβάτης μοτοσικλέτας που λαμβάνει αυτή τη διάκριση, μετά τους θρύλους John Surtees και Giacomo Agostini, που είχαν τιμηθεί το 2012.
«Είμαι σχεδόν 42 ετών, και δείχνω… έτσι κι έτσι. Αλλά στο μυαλό μου, αισθάνομαι πολύ όμορφα. Θα συνεχίσω να τρέχω για ένα-δυο χρόνια ακόμα. Για να σας πω την αλήθεια ήμουν νευρικός για την εκδήλωση, μεταξύ τόσων πρωταθλητών με αυτοκίνητο, και τόσο λίγων με μοτοσικλέτα. Αλλά το να βλέπω το όνομα μου δίπλα στα ονόματα αυτών των θρύλων, είναι τεράστια τιμή», δήλωσε ο πάντα προσγειωμένος McGuinness.