Test FSD FS-865 ST: Η αεροδυναμική σε πρώτο πλάνο

Αεροδυναμική σχεδίαση που τραβάει τα βλέμματα
Αναμονές για Pinlock και εσωτερική φιμέ ζελατίνα
Ποιοτική επένδυση με αναμονές για ενδοεπικοινωνία

Το 2024 η FSD ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο δίνοντας έμφαση στην αεροδυναμική σχεδίαση και αναβαθμίζοντας τις εσωτερικές επενδύσεις και την συνολική ποιότητα κατασκευής, διατηρώντας όμως τον value for money χαρακτήρα που χαρακτηρίζει τα κράνη της. Το επόμενο κράνος από τη νέα εποχή της FSD που ήρθε στα χέρια μας μέσω της Πατμανίδης Α.Ε. είναι το FS-865 ST.

 

Αεροδυναμική σχεδίαση που τραβάει τα βλέμματα

Το FS-865 είναι ένα full face κράνος που μας εντυπωσίασε με το που ανοίξαμε το κουτί του, καθώς ξεπερνά κατά πολύ τα όσα μας είχε συνηθίσει η FSD μέχρι τώρα. Η σχεδίαση του θερμοπλαστικού κελύφους είναι ιδιαίτερα σπορ και αεροδυναμική με έντονες γωνίες, «νεύρα» και αεροδυναμικά εξαρτήματα. Το πίσω μέρος στενεύει και χαμηλώνει δίνοντας μια άκρως επιθετική όψη στο κράνος που ταιριάζει ιδανικά με streetfighter και supersport μοτοσυκλέτες. Σύμφωνα με τη ζυγαριά μας το βάρος του είναι 1.590 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο που το κατατάσσει στον μέσο όρο της κατηγορίας και είναι λογικό για τα δεδομένα των ECE 22.06 προδιαγραφών που καλύπτει και τον εξοπλισμό που διαθέτει. Είναι διαθέσιμο σε μονόχρωμο ή με γραφικά όπως η έκδοση ST που είχαμε στη διάθεσή μας και σε μεγέθη από Small έως XXL.

Αναμονές για Pinlock και εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Εφοδιάζεται με διάφανη αντιχαρακτική ζελατίνα, που προσφέρει πολύ καλό οπτικό πεδίο και όπως όλα τα full face κράνη νέας γενιάς της FSD διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock. Ασφαλίζει αποτελεσματικά στο εμπρός μέρος και απασφαλίζει με κουμπί πάνω από τον αεραγωγό, ενώ περιμετρικά υπάρχει τσιμούχας στεγανοποίησης. Ο μηχανισμός επιτρέπει στη ζελατίνα να σταματά σε διάφορες θέσεις και μπορείς να την έχεις λίγα χιλιοστά ανοιχτή για να μη θαμπώνει, ενώ για την αντικατάστασή της δεν χρειάζονται εργαλεία. Το FS-865 εφοδιάζεται με εσωτερική φιμέ ζελατίνα που χειρίζεσαι από έναν διακριτικό μοχλό στην αριστερή πλευρά, ο οποίος θα θέλαμε να ήταν λίγο μεγαλύτερος, ώστε να τον χειρίζεσαι πιο εύκολα, όταν φοράς χοντρά γάντια. Είναι από τις ελάχιστες εσωτερικές ζελατίνες που κατεβαίνουν τόσο χαμηλά, ενώ είναι αρκετά σκουρόχρωμη, στοιχεία που την καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματική και καταργούν την ανάγκη χρήσης γυαλιών ηλίου. Όταν είναι ανεβασμένη ασφαλίζει, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβει σε κάποιο δυνατό τράνταγμα.

Ποιοτική επένδυση με αναμονές για ενδοεπικοινωνία

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η FSD έχει βελτιώσει πολύ τις εσωτερικές της επενδύσεις και το FS-865 δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα μαξιλαράκια έχουν πλούσιο αφρώδες και πολύ ωραία αίσθηση στην αφή, ενώ ταυτόχρονα είναι δροσερά. Στο κάτω μέρος έχουν κλίση προς τα μέσα αγκαλιάζοντας το σαγόνι για μεγαλύτερη σταθερότητα, μια λύση που συναντάμε σε πολύ ακριβότερα κράνη. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το κράνος να προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης ακόμα και στην πολύωρη χρήση. Οι αεραγωγοί έχουν φουτουριστική σχεδίαση και είναι φυσικά ρυθμιζόμενοι με τον αέρα να εισέρχεται από έναν στο πιγούνι και έναν στο μέτωπο, ενώ αποβάλλεται από μεταλλική σήτα στο πίσω μέρος. Υπάρχει σταθερό επιρρίνιο που στέλνει τα χνώτα κάτω και έξω από το κράνος, ενώ το αφαιρούμενο υποσιάγωνο βελτιστοποιεί τη ροή αέρα στο κάτω μέρος του κράνους. Το κλείσιμό του γίνεται με μικρομετρική πόρπη και το λουράκι καλύπτεται από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα