net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Cal Crutchlow και Jack Miller, μαζί με τον Anthony Constantinou, κατά την παρουσίαση της CWMFX-LCR Honda για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Συλλήψεις και οικονομική έρευνα στη CWMFX

Ο μεγάλος χορηγός της LCR Honda για το MotoGP, η εταιρεία CWMFX βρέθηκε να ερευνάται από την αστυνομία και τις οικονομικές υπηρεσίες του Λονδίνου, για οικονομική απάτη πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 
Στις 3 Μαρτίου μάλιστα η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έφοδο στα κεντρικά της εταιρείας, συλλαμβάνοντας 13 άτομα!

Σημειώστε πως από τις 24 Μαρτίου, το site της CWMFX, της εταιρείας του Κύπριου επιχειρηματία Anthony Constantinou είναι offline, αν και η εταιρεία αναφέρει για αυτό πως αποτελεί παράπλευρη απώλεια της διακοπής της συνεργασίας μεταξύ CWMFX και Leverate.

Γιατί όμως ερευνάται η εταιρεία από την αστυνομία; Η έρευνα των αρχών αφορά σε μια απάτη τύπου πυραμίδας Ponzi, που σύμφωνα με τις κατηγορίες έτρεχε η Belvedere Management Limited, με την CWMFX να έχει επενδύσει 130 εκατομμύρια δολάρια σε μια από τις πυραμίδες της Belvedere, ύψους... 16 δισ. δολαρίων που έτρεχε μέσω των νησιών Κέιμαν.

Από την πλευρά της η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως οι συλλήψεις έγιναν "ως αποτέλεσμα κατηγοριών για τις οποίες εμείς πιστεύουμε πως δεν υπάρχει σοβαρή βάση". 

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουν οι οικονομικές εφημερίδες, δεν είναι η πρώτη πλευρά που ο Anthony Constantinou συναντά προβλήματα με το νόμο, καθώς ως πρώην CEO της οικονομικής εταιρείας Aixia Limited, είχε κατηγορηθεί από τις αρχές πως λειτουργούσε την εταιρεία χωρίς άδεια στη Βρετανία, κλείνοντας την λίγο αργότερα.

Θα επηρεάσουν οι συλλήψεις και η έρευνα για απάτη την ομάδα LCR Honda; Από ότι φαίνεται μάλλον όχι, καθώς η ομάδα διαθέτει ένα δυνατό σύνολο δευτερευόντων χορηγών, και 2 ιδιαίτερα ταλαντούχους αναβάτες, τους Cal Crutchlow και Jack Miller, που αποτελούν στιβαρούς άξονες προσέλκυσης χρημάτων και χορηγιών. 

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ